Uit het niets flauw vallen

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag m.b.t. het flauw vallen van mijn vriend. Hierbij wil ik wel zeggen dat we morgen even naar de dokter gaan ter controle.

  Mijn vriend had al een aantal dagen rugpijn. Afgelopen vrijdag is mijn vriend, een gezonde man van 30, plots 2x achter elkaar flauw gevallen, zo van de stoel op de grond, lijkbleek, niet aanspreekbaar, grote pupillen en na het bijkomen kon hij niet goed uit zijn woorden komen en toen hij dat wel kon zei hij dat het voor dat hij out ging wit voor z'n ogen werd en licht in zijn hoofd en dat hij daarna wakker werd op de grond en geen gevoel had in zijn rug maar wel ledematen en bijbehorende delen. Tussen het flauw vallen in en bijkomen weet hij niet meer. Hem op de stoel gezet, druivensuikersnoepje gegeven voor de zekerheid, dokter gebeld en wat gegeten, leek goed te gaan, hij hangt op en het gebeurd weer maar ik had hem vast zodat hij niet kon vallen.

  Weer de dokter en ambulance gebeld en die kwamen en zeiden dat het kwam door zijn rugpijn in combinatie met pijn van zijn duim die hij eerder op de dag had gestoten en bont en blauw zag, vermoeid van het harde werken, teveel aan zijn hoofd, lage bloeddruk en een sporthart. Hart was goed maar een sporthart kon mogelijk zijn, zuurstof en suiker ook goed alleen bloeddruk te laag en hij zag lijk bleek. Van de dokter moest hij rusten, ze hebben hem niet met de ambulance meegenomen voor controle.

  Ik kan niet geloven dat simpelweg je duim stoten en rugpijn in combinatie met werk en wat er speelt het lichaam zover uitput dat je out gaat, ik weet wel dat dit kan gebeuren van extreme pijn maar dit was gewoon te heftig en niks voor mijn vriend, want hij is altijd enthousiast en heeft bijna nooit ergens last van en praat altijd goed als hij ergens mee zit, hij zegt zelf ook dat hij het niet begrijpt hoe dit kon en is bang dat het weer gebeurd. Een menselijk lichaam valt niet zomaar zonder redenen flauw.

  Van de dokter had hij gisteren hersteld moeten zijn maar hij ziet nog steeds lijk bleek en is bij een simpel klusje gewoon uitgeput en hij is snel moe. Dus er moet haast wel een lichamelijke oorzaak zijn. Nu luidt de vraag: wat kan flauw vallen veroorzaken buitenom wat ik benoemd heb? We hebben al extra ijzerpillen met vitamine c gekocht voor het geval het bloedarmoede zou kunnen zijn en eten al ijzer rijk. Dat deed het wel wat verbeteren zei hij.

  Weet iemand hoe dit zomaar uit het niets kan? Nogmaals, we gaan morgen al naar de dokter en willen ook bloed prikken om alle waardes te controleren, maar kan geen kwaad om het hier te vragen.

  De groetjes!

  Reageer
  #2

  "We hebben al extra ijzerpillen met vitamine c gekocht voor het geval het bloedarmoede zou kunnen zijn en eten al ijzer rijk. Dat deed het wel wat verbeteren zei hij." dat kan binnen 1-2 dagen geen resultaat opleveren...
  "zijn duim die hij eerder op de dag had gestoten en bont en blauw zag, vermoeid van het harde werken, teveel aan zijn hoofd, lage bloeddruk en een sporthart. " Dit lijkt me toch geen slechte verklaring hoor.

  Reageer
Reageer op: Uit het niets flauw vallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief