Bijna flauwvallen/zwart voor ogen/slap gevoel

 • #1

  Ik heb de laatste paar weken last van een heel vervelend gevoel.

  Als ik aan het wandelen ben, krijg ik soms ineens het gevoel dat ik bijna flauwval. Dit gebeurt meestal 's ochtends.

  Ik word dan slap in mijn benen, rillerig en ga zwart voor mijn ogen zien. Ik krijg dan een soort tunnelvisie. Ik kan haast niet meer op mijn benen staan en heb het gevoel dat ik elk moment onderuit kan zakken. Mijn hoofd word dan ook wat zwaar. Het is heel beangstigend.

  Mijn ademhaling gaat verder op normaal tempo, naar ik weet.

  Wie heeft hier nog meer last van? Wie kan mij helpen? Ik vind het erg vervelend en de dokter kon uit mijn bloeddruk niets constateren!

  Reageer
  #2

  heb je dan gegeten?

  Reageer
  #3

  Het was aan het begin van de middag en ik had op:

  6 boterhammen met kaas/ham/kipfilet etc.
  1 Appel
  1 Koffie

  Aan het eten zal het waarschijnlijk dus niet liggen.

  Reageer
  #4

  dan maar even naar de huisarts, hij kan bloeddruk even nakijken, misschien te laag en even bloed prikken voor controle op onder andere het ijzergehalte.

  Reageer
  #5

  Zoiets heb ik ook... en ik durf eigenlijk niet echt naar de doktor ofzo. maar gewoon dat als ik beetje rondloop of ik sta op dan word ik eerst duizelig, word het langzaam zwart voor me ogen..
  En dan zak ik gewoon in mekaar. ik kan dan niet blijven staan ofzo en ik kan heel soms me ergens aan vastpakken. Als ik dan lig op de grond dan is opeens alles over en kan ik weer alles doen en voelt het alsof er niks is gebeurd..

  Reageer
  #6

  Beste Nina, dat is ongezond en onverstandig. je moet naar de huisarts gaan en kijken wat er aan de hand is.

  Reageer
  #7

  Wat ook wwel wil gebeuren is dat als je te snel opstaat het ook kan krijgen. Heb je al geprobeerd om druivesuiker te nemen en iets eetbaars mee te nemen. Als je danhet gevoel krijgt dat je iets eet.

  Reageer
  #8

  NOu het is niet altijd dat ik te snel opsta.. en aan het eten enzo ligt het niet want ik eet genoeg... ik moet indd naar de huisarts gaan een keer maar ik ben beetje bang voor die artsen. maar het rare is dat ik het een hele tijd heel erg heb gehad en toen was het weer een stuk minder er daarna komt het het weer terug..

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Waarom ben je zo bang voor artsen? Deze mensen zijn er voor om je te helpen. Dit hoor je veel vaker. Je hebt het er over dat het niet geregeld gebeurt. Kan het ook een vorm stress zijn. Dit kan natuurlijk allerlei klachten gaan geven. Niet alle klachten hoeven somatisch te zijn. De mensen willen vaak een oorzaak hebben, terwijl het niet altijd relevant is. Mensen willen niet graag horen dat het psychisch is. Dat is menseigen. Veel succes. Gewoon de huisarts gaan bezoeken. Deze weet vast wel wat er aan hand is.

  Reageer
  #10

  Nina en/of Botomi,

  Zijn jullie al bij de arts geweest? Weten jullie inmiddels wat het is? Ik heb het namelijk ook!

  Reageer
  #11

  Flauwvallen, in medische termen een 'syncope', ontstaat door een plotse bloeddrukval. Hierdoor bereikt het bloed - volgens de wetten van de zwaartekracht - niet langer het hoogste gedeelte van het lichaam, dus de hersenen. Dit resulteert in het verlies van bewustzijn en flauwvallen.
  Op de eerste plaats speelt erfelijkheid een rol. Meestal is het zo dat ouders of andere familieleden ook wel eens last hadden van dit fenomeen.
  Leeftijd speelt een rol, omdat het in eerste instantie voorkomt bij kinderen en jonge mensen. Het neemt steeds af, of verdwijnt volledig wanneer men ouder wordt.
  Emotionele toestanden die als overweldigend ervaren worden, kunnen een flauwte veroorzaken. Bijv. schokkende ervaringen, het ruiken van de geur bij het betreden van een ziekenhuis, hevige pijn, enz...
  Soms komt het ook wel eens voor wanneer iemand langdurig in een bepaalde gedwongen houding moet rechtstaan. Bijv. soldaten op wacht, of vroeger bij de kleermaker of in de kerk,...
  Bevorderende factoren zijn: aanleg, gebrek aan slaap en rust, stress, gebrekkige fysieke conditie, te weinig zoutgebruik, slechte luchtcirculatie, zuurstofgebrek en drukte, overslaan van het ontbijt, waardoor een relatief bloedsuikertekort ontstaat, alcoholgebruik de avond tevoren, waardoor een relatief zouttekort ontstaat wegens meer zoutverlies dan zoutinname, overdreven gebruik van sommige producten, zoals koffie, cola, nicotine en stimulerende middelen

  Reageer
  #12

  Ja dat heb ik ook..

  Ik ben 14 en als ik op sta dan word het soms zwart. En ik krijg dan een raar gevoel in me hoofd.
  Vroeger had ik ook last van een soort droom. Dan was het ook helemaal zwart en ik werd steeds kleiner en als ik ging lopen werd ik weer groter, maar op een of ander manier kon ik niet lopen, heel raar gevoel in je benen..

  Ik heb ook gelezen dat het aan je nieren licht, en aan bloeddruk?

  Wat kan je eraan doen dan?
  Soms voel ik ook wat borrelen in me buik. Ik weet niet of dit er mee te maken heeft maja.

  Ik eet best gezond. ik heb een vriendin, en als mij vergelijkt met haar dan eet zij veeels ze ongezond..

  Op school eet iedereen ook koekjes en snoep enzo. Ik eet dat nooit want heb daar geen behoefte aan. Maar ik ben wel dikker als hun. (Niet dat ik anorexia heb ofzo.. =P)

  Reageer
  #13

  ik heb hier ook last van ga binnekort voor naar de dokter

  Reageer
  #14

  Hai kelly, wil je laten weten wat bij jou de diagnose was?

  Reageer
  #15

  Ik heb daar heel vaak last van.
  Ik krijg dan een druk op me hersenen,
  En helemaal zwart voor me ogen,
  En hoor helemaal niks !
  En dan lijkt het net alsof ik flauwval maar dat is dus niet zo ik kom weer snel bij.
  Dus als het doorgaat val ik wel flauw.

  Reageer
Reageer op: Bijna flauwvallen/zwart voor ogen/slap gevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief