Pijn in het gezicht, trillen & duizelig

 • #1

  Hoi,

   

  Al sinds een klein jaar heb ik last van pijn in mijn gezicht. Het lijkt wel op een soort stroompjes die constant over het gezicht heen gaan van de kin tot het voorhoofd, meestal wel geconcentreerd rond de ogen. Het helpt als ik het even goed masseer met een olie, maar al snel genoeg komt het weer terug. Ik heb één periode gehad dat het weg was, maar daarna is het weer terug gekomen en tot deze dag blijft het maar doorgaan.

  Ook trilt mijn gezicht in zijn geheel. Dit is op sommige momenten erger dan anders. Vooral als ik 's nachts wakker word als ik moet plassen, is dit ooit heel erg. Ook voel ik het heel goed als ik mijn vingers in de gehoorgang steek. 24/7 trilt het daar. Ik merk ook dat de spiertjes rondom mijn ogen ook trillen want mijn beeld trilt ook wat.

  Ik ben al jaren op enig moment een beetje duizelig, maar niet vaak. De afgelopen maanden nam de duizeligheid (in vlagen) toe. De afgelopen weken is het eigenlijk constant en gaat ook niet meer weg.

  Voor de eerste 2 klachten ben ik ooit bij de dokter geweest en die gooide het op spanning/stress. Ik kan dat niet helemaal ontkennen, maar ik heb ook perioden dat het heel erg rustig is en zelfs op vakantie verminderen deze klachten niet.

  Ik wil niet weer naar de dokter omdat ik weet wat hij gaat zeggen, dus bij deze zoek ik even een second opinion. 🙂

   

  Reactie
  #2

  "Ik kan dat niet helemaal ontkennen, maar ik heb ook perioden dat het heel erg rustig is en zelfs op vakantie verminderen deze klachten niet." Als je de stress even wegneemt, betekend dat niet dat de klachten dan ook meteen verdwijnen hoor. Zelfs als je de stress helemaal zou weghalen, kan het nog steeds zo zijn dat je de klachten die je erdoor hebt gekregen nog langdurig aanwezig blijven.
  Het kan echter ook een aandoening van de aangezichtszenuw zijn. Daar moet je dan voor naar een neuroloog

  Reactie
Reageer op: Pijn in het gezicht, trillen & duizelig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief