Hersenen?

 • #1

  De laatste tijd lijkt het wel alsof ik 'dommer' word,  dingen die ik normaal gesproken weet liggen nu laat maar zetten op het puntje van me tong maar ik kom er dan gewoon niet op. Daarnaast lijkt het wel alsof ik er niet bij ben, ik loop bijvoorbeeld ergens naar toe om  iets te pakken maar ondertussen ben ik alweer vergeten wat ik wilde pakken... Heel vervelend!

  Ook als ik bijvoorbeeld iets lees lijkt het wel alsof het meteen weer weg is, ik kan nauwelijks iets in me op nemen of ik ben het alweer vergeten.

  Ik ben wel erg moe de laatste tijd en kan me totaal niet concentreren... Nog een raar moment was dat ik laatst flauw ben gevallen omdat ik niet kon stoppen met nadenken.... Ik voelde dat het niet goed ging maar ik kon in mijn hoofd niet stoppen met nadenken... Tot het lichtje uit ging.

  Mijn vraag is nu, waar zou ik last van kunnen hebben? En moet ik gewoon even rustig aan doen of is er meer?

  Gr Piet

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je?
  Heb je veel stress of spanningen?

  Reactie
  #3

  Ik ben 27 jaar oud en heb met name in 2017 veel stress/spanningen gehad. Eind 2017 heb ik deze spanningen gelukkig weg kunnen nemen maar voel ik niet dat het sinds eind 2017 weer beter met mij gaat. Ik had eigenlijk gehoopt (verwacht) dat nu de spanningen voorbij zijn ik me weer wat beter zou gaan voelen, helaas is dat tot op heden niet het geval en ik vraag me dan ook af waar dat aan ligt en hoe ik me weer beter kan gaan voelen. Ik slaap nog steeds (erg) slecht en blijf eigenlijk piekeren over van alles ( bijvoorbeeld werk, dingen die ik nog moet regelen/doen etc. ) tot ik in slaap val.

  Reactie
  #4

  "Ik slaap nog steeds (erg) slecht en blijf eigenlijk piekeren over van alles ( bijvoorbeeld werk, dingen die ik nog moet regelen/doen etc. )": Dan zijn de spanningen en de stress dus niet weg... je blijft namelijk nog steeds piekeren.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #5

  Bij stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen. GEwoon bloedonderzoek zegt weinig over tekorten Op alternatief gebied zijn andere testmethoden voorhanden. In het algemeen komen veel mensen wel stoffen tekort als magnesium, vitamine B en D en omega 3. Denk verder aan de mogelijkheid van bijnieruitputting. Belangrijk is ook om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

  Reactie
Reageer op: Hersenen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief