Vergeetachtigheid puber

 • #1

  Hey, ik ben 17 jaar oud en ben sinds een paar weken super vergeetachtig, ik vergeet echt bijna alles en zou zelf niet goed weten wat het kan zijn? Bloedwaardes zijn allemaal in orde

  Reactie
  #2

  Vergeetachtigheid kan door veel verschillende dingen veroorzaakt worden. Ervaar je relatief veel stress en heb je spanningen? En slaap je voldoende en neem je genoeg rust?

  Vergeetachtigheid gaat ook vaak samen met vermoeidheid. Als je vermoeid bent heb je minder concentratie en vergeet je sneller dingen. Zeker als puber heb je voldoende slaap nodig, minstens 8 tot 9 uur per dag. Ook genoeg bewegen en gezond eten is belangrijk.

  Je bent dus al eens naar een arts geweest voor dit probleem? Aangezien je weet dat je bloedwaarden in orde zijn.

  Reactie
  #3

  Ik zou zorgen voor volwaardige  voeding, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel en er wordt maar op een paar stofjes getest. Bijvoorbeeld een kinesioloog kan uittesten wat jouw lichaam nodig heeft. Veel mensen hebben wel tekorten aan stofjes als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3. Soms kan het ook te maken hebben met bijnieruitputting maar dan zou je meer symptomen daarvan hebben.

  Reactie
  #4

  Ja, ik heb een arts gezien en deze kan niet echt oorzaak vinden? Ik slaap overigens wel genoeg en heb nou niet echt stress

  Reactie
  #5

  Ik heb zelf het idee dat doktoren me niet heel serieus nemen, denk dat dat komt omdat ik 17 ben, maar het kan niet heel erg zijn toch?

  Reactie
  #6

  Ik denk niet dat dat door je leeftijd komt hoor. Ik ben zelf 18 jaar en en ben van mening dat je op zo'n leeftijd wel serieus kan worden genomen.

  Wat je klacht betreft: maak je je er zelf veel zorgen over? Iedereen vergeet wel eens iets. Zeker in deze drukke tijd met al die prikkels van smartphones en dergelijke.

  Als een arts er geen oorzaak van kan vinden zou ik me er niet zoveel zorgen over maken. Dan zou ik gewoon wat meer rust nemen. Je hebt voor de rest totaal geen klachten naast die vergeetachtigheid?

  Reactie
  #7

  En nee ik denk niet dat het erg is. Als Je voor de rest geen klachten ervaart en de arts er geen oorzaak van ontdekt.

  Reactie
  #8

  Ik heb wel andere klachten maar weet niet of die hiermee zouden kunnen samen hangen?

  Ik ben vaak misselijk, heb eigenlijk sinds ik vergeetachtig ben ook hoofdpijn daarbij slaap ik ook niet heel goed, word s'nachts wakker enzo.

  Ik snap dat soms iets vergeten niet heel erg is, maar ik vergeet continu van alles.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De klachten die je beschrijft doen meer denken aan stress als ik eerlijk ben. Ik denk dat je je onbewust teveel zorgen maakt om je vergeetachtigheid en zo in een vicieuze cirkel terecht komt.

  Zorgen maken > stress > niet goed kunnen slapen > vermoeidheid

  Je gaf eerder aan voldoende te slapen. Maar als je vaak wakker wordt loop je nachtrust mist en dat zorgt voor vermoeidheid en dat kan er weer voor zorgen dat je dingen vergeet.

  Wat vergeet je zoal dan?

  Reactie
  #10

  Bijvoorbeeld als ik iets ergens neer leg vergeet ik wat en waar het lag, of ik vergeet of ik iets wel of nier gedaan heb, allemaal kleine dingen alleen continu

   

  Reactie
  #11

  Dan is er niet echt reden tot zorgen. Dan kan het liggen aan onvoldoende nachtrust. Ook hoofdpijn kan door onvoldoendes rust komen. Je beweegt en eet genoeg en gezond?

   

  Reactie
  #12

  Ik zou wat eerder dan gewoonlijk slapen en er niet teveel meer over nadenken dan zul je zien dat het vast snel beter gaat.

  Reactie
  #13

  Ja ik beweeg normaal en eet net zoals anderen gewoon normaal. Tis alleen echt heel irritant want soms word ik echt boos op mezelf dat ik dingen vergeet

  Reactie
  #14

  Dat snap ik. Het kan ook heel irritant zijn. Maar als ik je verhaal zo hoor vind ik het niet nodig om je zorgen aan te praten want het lijkt me niet echt iets ergs ofzo.

  Overigens zou ik zelf ook wel vergeten wat ik waar heb neergelegd als ik geen vaste plekken zou hebben voor belangrijke spullen, maar dat terzijde haha.

  Reactie
  #15

  Nee weet ik ook wel hoor.

  Maar als je me irl kent zou je weten dat het ECHT extreem is haha.

  Maar bedankt voor je antwoord!

  Reactie
Reageer op: Vergeetachtigheid puber
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief