Hart op hol

 • #1

  Sinds enkele weken heb ik het verschijnsel dat na medium inspannen (dus als ik met de activiteit stop) mijn hart ineens als een gek gaat kloppen (snel dus). Ik heb gemerkt dat dit vooral met opstaan uit hurkende of liggende positie is. Zojuist gebeurde dit weer toen ik een paar minuten gehurkt bezig was (niet inspannend). Ik sta op, en hij gaat kloppen alsof ik de marathon heb gelopen (ik schat 180). Dit zakt weer langzaam naar 80 in 15 minuten, en pas na een uur zit ik op mijn normale 60. Nu slik ik ruim 2.5 week een ACE remmer tegen hoge bloeddruk (is inmiddels hierdoor naar ca. 120/80 gegaan), maar ik heb het vermoeden dat ik dit eerder vaker in lichte mate heb gehad.

  Ik heb dit besproken met de huisarts, maar die ziet hier geen probleem in. Volstrekt onschuldig volgens hem. Als het vaker voorkomt, dan moet ik misschien een beta-blocker krijgen ipv een ACE remmer. Toch ben ik hier niet gerust in hoe hij dit concludeert zonder een ECG of iets. En hoe hij kan bepalen het op te lossen met een ander tabletje.

  Kent iemand de fenomeen? Is de houding van de huisarts correct, of moet ik aandringen op verder onderzoek?

  Reageer
  #2

  Beste,

  Je moet doen wat voor jou het beste lijkt.
  Als je het niet vertrouwd, zou ik aandringen voor een verder onderzoek. (Bijvb. ecg, bloedonderzoek voor hart en vaatziekten etc..)

  Want uiteindelijk ben jij diegene die jou lichaam het beste ken.

  Heel veel succes.

  Reageer
Reageer op: Hart op hol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief