Hart slaat op hol

 • #1

  Beste,

  Ik wil u hartelijk bedanken voor de mogelijkheid om anonieme vragen te stellen. Het is zeer gewaardeerd!

  Voordat ik mijn vraag stel, wil ik u graag wat informatie geven over mijn situatie. Ik ben net 17 jaar oud en sport af en toe (maar heb de laatste twee weken eigenlijk alleen maar binnen gezeten).

  Onlangs was ik aan het voetballen toen ik het gevoel had dat mijn hartslag (mogelijk) op hol sloeg. Hoewel mijn hartslag al verhoogd was door het sporten, leek het plotseling en abnormaal snel te kloppen waardoor ik het ook kon voelen. Daarnaast heb ik regelmatig last van duizeligheid bij het opstaan. In het verleden heb ik ook pijn op de borst gehad, maar dat lijkt nu weg te zijn. Ik heb hier inmiddels al een jaar of anderhalf geen (of nauwelijks) last meer van gehad.

  Onlangs heb ik mijn hartslag en bloeddruk gemeten met een meter die mijn opa nog had liggen. Mijn hartslag was 56, wat iets lager is dan normaal (normaal is tussen 60 en 100). Mijn bloeddruk was ook lager. Ik mat mijn hartslag toen ik rustig op de bank zat.

  Ik maak me enigszins zorgen over deze symptomen en zou het op prijs stellen als u mij gerust kunt stellen en/of advies kunt geven. Kan dit een teken zijn van een hartritmestoornis of een ander hartprobleem? Moet ik een afspraak maken met de huisarts of moet ik nog even afwachten?

  Ik kijk uit naar uw reactie en dank u bij voorbaat.

  Met vriendelijke groet,

  Bart.

  Reageer
  #2

  Ik zie zo geen klachten die op hartproblemen wijzen.
  De duizeligheid bij het opstaan komt wel vaker voor bij plotseling te snel opstaan of overeind komen. Dan zakt de bloeddruk namelijk heel even

  Reageer
  #3

  En wat kan de oorzaak zijn van de hartklopping (abnormale versnelling)? Ik had namelijk niet echt het idee dat ik me op het moment dat het plaats vond erg inspande. En het duurde ongeveer 1 minuut.

  Reageer
  #4

  Dat kan wel eens een keer zo aanvoelen omdat de slagen wat harder zijn door inspanning en dan lijkt het al snel op een versnelling

  Reageer
  #5

  Oke, bedankt voor de snelle reacties! Ik maak dan voor nu geen afspraak met de huisarts en wacht even af of deze kloppingen vaker terugkomen.

  Reageer
Reageer op: Hart slaat op hol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief