Lage hartslag

 • #1

  Hoi, Ik ben een jongen van 14 jaar en ik kwam er via mijn telefoon (S5 mini) achter dat ik een lage hartslag in rust heb. Ik weet niet in hoeverre de hartslag met betrouwbaar is maar mijn gemeten hartslag (gemeten afgelopen 5 dagen) is lag tussen een minimum van 43bpm en een max van 56bpm. Ik doe wel aan sport (kickbox, workouts, fietsen) voor mijn gevoel heb ik geen goede conditie. Ik heb geen overgewicht. Ik heb wel vaak dat als ik opsta krijg ik wel vaak een soort van bewusteloosheid. Wat kan dit zijn?

  Reageer
  #2

  De app's op telefoons zijn niet erg betrouwbaar. Daarnaast is het helemaal niet om een wat lagere hartslag in rust te hebben al je sport. Een goede conditie dus. Daarnaast zijn er veel mensen die van zich uit een wat lagere hartslag hebben dan anderen.

  Ik heb wel vaak dat als ik opsta krijg ik wel vaak een soort van bewusteloosheid.

  Ik neem aan dat het geen bewusteloosheid is. Maar een duizelig gevoel en misschien wat zwart voor ogen alsof je gaat flauwvallen. Doorgaans ontstaat dit als je wat snel opstaat. Hierdoor zakt je bloeddruk heel even. Dat is een onschuldig verschijnsel. Gewoon iets rustiger opstaan.

  Reageer
  #3

  Het is niet echt een app, maar er zit een ingebouwde hartslagmeter in mijn telefoon.

  Bedankt voor je reactie

  Reageer
Reageer op: Lage hartslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief