Enorm vermoeid na douchen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 27 en heb over het algemeen wel een aardige conditie. Toch ben ik altijd erg snel vermoeid, kan me echt uitgeput voelen.
    Het ergste is het, als ik een lange douche heb genomen (haren wassen etc). Dan duurt het vaak wel een uur voordat ik me weer een beetje fit voel. Mijn hartslag is dan versneld en soms worden mijn benen rood/paars. Ook ademhalen lijkt oppervlakkiger te gaan. Ik voel me ook altijd een beetje duizelig en moet echt uitrusten voordat ik weer een beetje mens ben.

    Ik ga tegenwoordig maar gewoon zitten onder de douche, dan houd ik het langer vol. Maar het uitgeputte gevoel blijft. Daarom douche ik me ook alleen nog maar s avonds. Ik probeer ook de douche iets minder warm te zetten, maar dit helpt maar een klein beetje.

    Ik heb geen bloedarmoede o.i.d., heb laatst een bloedonderzoekje gehad. Daar kwam niets uit.

    Mijn vraag is, of er meer mensen zijn die dit hebben, en of het misschien normaal is?
    Ik loop er al jaren mee en het is inmiddels normaal voor me geworden, maar het lijkt me toch niet echt gezond om zo uitgeput te raken van douchen? Ik vind het erg vervelend. Ik word trouwens ook belachelijk snel moe van bijvoorbeeld ontensief sporten, winkelen of lang staan.

    Ben benieuwd of iemand dit herkent!

    Groetjes,
    Anneke

    Reageer
    #2

    Natuurlijk werkt een warme douche ontspannend en relaxerend op de spieren, en dat geeft een lekker relaxed gevoel. Normaal word je van een warme douche warm. Maar als het lichaam te warm wordt, dan gaat het lichaam juist het omgekeerde doen en dat is deze warmte weer proberen af te geven door het bloed dat de hoge temperatuur met zich meedraagt langs de rand van het lichaam te brengen om zo in contact te komen met een mogelijk koelere omgeving om daaraan de warmte weer af te geven. En dat verklaart de rode huid, van al het bloed dus dat zich in de huid ophoopt.

    Reageer
    #3

    Datzelfde mechanisme zorgt ervoor dat je als je het koud hebt, de huid bleek wordt en je gaat bibberen om de spieractiviteit verhogen waardoor er na verbranding door de spieren van suikers en vetten warmte vrijkomt. (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichaamstemperatuur en http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypothermie)

    Dit wordt geregeld door de thermostaat in de hersenen die in de hypothalamus (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypothalamus) zit.

    Hyperthermie, dus het te warm worden van hetlichaam wordt hier uitgelegd: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperthermie

    Reageer
    #4

    Fijn dat jullie hebben gereageerd. Dus toch nog minder warm proberen te douchen 🙂

    Mijn huisarts denkt dat ik ortostatische hypotensie heb, en dat ik hierdoor ook eerder klachten krijg tijdens het douchen (stilstaan en warmte samen).

    Anneke

    Reageer
    #5

    Lees ook:

    Donkere vlekken zien, bloed vloeit uit hoofd weg tijdens douchen
    http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173546-Klachten.html

    Duizelig tijdens douchen
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/68063-duizelig.html

    Reageer
    #6

    Hallo, Ik ben Gean, een vrouw van 60. Ik herken dit wel. Ik heb dit sinds een jaar of 3. Heb ook pijn in benen (na lang staan/lopen) en erg moeie
    ledenmaten. Ook dat totaal uitgeput zijn herken ik.
    Zelf loop ik nu ook al die tijd van de ene specialist naar de ander tot nu toe kunnen ze niets vinden.
    Heb hierdoor nu ook problemen met arbo-arts/wia enz.
    Groetjes Gean

    Reageer
    #7

    ha anneke, ik heb hetzelfde probleem als jij (had?): na het douchen ben ik een paar uur uitgeput. En meestal ook gevolgd door verzuurde spieren.Als ik me hierover heen probeer te zetten en toch inspan, worden de klachten alleen maar erger.

    Ik was dus erg benieuwd of er inmiddels al een oorzaak was gevonden of dat je zelf een oplossing hebt gevonden.

    De bovenstaande antwoorden hebben mij nog verder geholpen, dus ik hoop dat jij iets kan laten horen, dat zou ik zeer op prijs stellen!

    Groeten,
    Merel

    Reageer
    #8

    Hallo Anneke,

    Ook ik heb last van flinke vermoeidheid na een warme douche.
    Ik kom trillend uit de douche en kan bijna niet op mijn benen staan.
    Het is een gevoel of al mijn energie uit mijn lijf is verdwenen.
    Ik moet dan echt 15 minuten minimaal plat op d ebank uitrusten om mijn lichaam weer op te laden.
    Rechtop zitten helpt niet,ik moet echt plat op de bank liggen,en voel de vermoeidheid dan ok uit mijn lijf trekken.
    Ik heb trouwens ook als ik lekker in het zonnetje zit buiten,maar dit is niet alijd. Ik begin ook dan te trillen en voel me steeds vermoeider worden en moet dan binnen gaan zitten.
    Het vroege ochtend zonnetje en na 16.00 uur kan ik beter verdragen.
    Ik heb het hier met mijn huisarts over gehad en die begrijpt hier helemaal niets van om de reden dat de zon juist energie geeft en niet uit je lichaam haalt.
    ik ben 2 jaar ziek geweest van 2008 tot 2010 en er werd gezegd dat ik 2 maal Pfeiffer heb gehad waar ik niet van opknapten alleen maar meer klachten bijkwamen.
    Sindsdien slaat vermoeidheid nog wel eens toe,en voel ik het wel eens als ik s´morgens mijn bed al uit kom,en weet dit word een slechte dag.
    Sindsdien heb ik ook last van de wame douche en van de warmtevan de zon.
    En nu het gekke van het verhaal.
    Ik kom 1 a 2 maal per jaar in Afrika en daar heb ik nergens last van.
    Nu moet ik wel zeggen dat ik vaak koude douches heb daar,en op het strand altijd in de schaduw zit,maar ik loop overdag toch heel veel in de bloedhete zon zonder er last van te hebben.
    Mijn ziek zijn is dan ook direct begonnen na thuis komst uit Afrika in maart 2008. Er werd gedacht aan malaria wat het niet was. Ik was dodelijk vermoeidheid kon maar een paar stappen zetten,en viel veel af en mijn organen waren in een zeer slechte conditie.
    Minstens 2 maal per week na het ziekenhuis toe om bleod te prikken en steeds werd niets gevonden,tot na 3 weken Pfeiffer werd geconstateerd.
    Hier heb ik nog altijd mijn twijfels over of het dit wel is geweest.
    Er heeft me een controlerend arts van UWV een kopie gegeven ( 3 blaadjes )van een vermoeidheidsziekte waar ik ontzettend veel symptomen van had.
    Er zijn veel ziektes/aandoeningen die dezelfde symptomen hebben dus dan is het zoeken waar je onder valt.
    Anneke ik ben blij nu te lezen dat ook jij hier last van hebt net zoals ik,want iedereen vind het maar vreemd dat ik het vertel of ik het verzin.
    Ben een vrouw van 61 jaar die heel ondernemend en actief is,en het hinderde me gewoon.
    Wel heb ik last van reuma wat ook vermoeidheid kan geven,maar ik geloof niet dat dit met elkaar te maken heeft.
    Misschien hebben we wel ergens last van waar nog niet veel over bekend is.
    Dussss ik hoop dat meer mensen reageren hierop.
    Probeer het plat liggen eens,na een warme douche,en was je haren eens boven het aanrecht,dan hoef je niet steeds de douche ervoor in,en ben je eerder klaar onder de douche.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ook vermoeid na douche ,maar een pepermuntdouchegel koel je lichaam af na warm douche

    Reageer
    #10

    Ik heb ook zoiets, maar net iets anders. Misschien weten jullie dat. Hoe komt het dat je na het douchen zo slap bent en het gevoel hebt dat je moet eten? Dit heb ik ook na een nacht slapen. Ik heb het sinds kort en weet niet wat het is.

    Groet,

     

     

    Reageer
    #11

    Kan met je hele gesteldheid te maken hebben. Goede voeding is belangrijk, je zou tekorten in je lichaam kunnen hebben en ook gewoon wat oververmoeid zijn.

    Wel is het vaak de gewoonte om 's  ochtends vroeg te douchen. Vind ik helemaal niet zo prettig. Of ik dan al mijn energie kwijtraak en door het opwarmen, waarna ik enorm ga zweten en afkoelen heb ik het dan de hele dag koud, zeker in de winter.

    Misschien handiger om later op de dag te douchen. Anderhalf uur voor het slapen gaan kan de nachtrust ook verbeteren. Het douchen beginnen met lauw/koud water,  daarna warm, dan afspoelen met lauw/koud water kan ook schelen. Elke dag douchen kan ook teveel zijn. Ook zijn er bepaalde systemen om water energetisch gezonder te maken. Staat bij mij nog op mijn verlanglijstje.

    's Ochtends weinig energie hebben kan met een ontregeld cortisol te maken hebben. Ook electromagnetische velden  kunnen van invloed zijn. Verder beter op een houten bed slapen; metaal, ook in een matras, verhindert het natuurlijke aarden.

    Reageer
    #12

    Hoi Anneke,

    Ik heb precies hetzelfde! Ben jij er inmiddels achter hoe dit komt?

    Groetjes,

    Juliëtte

    Reageer
    #13
    • Een warme douche zet de aders uit. De bloeddruk daald en het hart wil compenseren. Dus wat doet het hart, nu er door te lage bloeddruk te weinig bloed, dus zuurstof, word rondgepompt?? Juist het laat het hart sneller kloppen.
    Reageer
    #14

    Ik herken dit ook en bij mij denken ze nu aan POTS.

    Reageer
    #15

    Hoi Fia,

    Ik heb ook al jaren dezelfde klachten en wordt ook binnenkort getest op POTS.

    Gr Dewi

    Reageer
Reageer op: Enorm vermoeid na douchen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief