Iemand bekend met TEAVR en de vergoeding hiervan?

 • #1

  Beste allemaal,

  Mijn man is geboren met een bicuspide klep. Hierdoor ontstond ernstige aortaklep stenose en was een operatie noodzakelijk.
  In Nederland betekent dit een open hart operatie. Na een tip van een bekende zijn we in Belgie gaan kijken. Hier wordt door dr Yilmaz Alaaddin in het Jessa Ziekenhuis geopereerd dmv een Totally Endoscopic Aortic Valve Replacement (TEAVR)

  https://academic.oup.com/ejcts/article/62/6/ezac467/6722619?login=false

  Goed nieuws, want dat betekent dat je niet helemaal opgesneden wordt. Dus een kortere hersteltijd en geen groot litteken.

  Mijn man heeft de operatie inmiddels gehad. Deze is fantastich gelukt en met 4 dagen was hij al weer thuis. Geen centje pijn.

  Ideaal zou je zeggen, maar nu weigert onze verzekering deze operatie te vergoeden!! (goedkoper dan open hart en sneller herstel)
  Reden: voldoet niet aan de stand van de wetenschap en praktijk. Terwijl het ziekenhuis in Belgie al jaren een aortaklepvervanging 100% enkel op deze manier uitvoert...

  Mijn vraag is:
  Zijn hier mensen die bekend zijn met deze operatie? Zo ja, hoe was jullie vergoeding?
  En mochten er medisch specialisten zijn: hoe kijken jullie tegen het standpunt van de verzekering aan? Tips?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Dit gebeurt helaas wel vaker. Daarom is het ook goed om vooraf toestemming te vragen aan de verzekering voor ingrepen in het buitenland.. Je zult hierover dan toch het gesprek met de zorgverzekeraar moeten aangaan. Misschien vragen om een coulance regeling

  Reageer
Reageer op: Iemand bekend met TEAVR en de vergoeding hiervan?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief