Iemand ervaringen met medische ingrepen in het buitenland ?

  • #1

    Hallo,

    Ik woon in België en heb altijd een sportief, levendig bestaan gehad totdat ik 5 jaar geleden op invaliditeit viel.

    Fibromyalgie en Spasmofilie hebben ze vast gesteld = héél dikwijls gewoon niet vooruit geraken, moe van alles en tot overmaat van ramp kreeg ik een Hernia en bleek dat héél mijn nek verbrijzeld was ;  nek is volledig "vernieuwd" dit wil zeggen : 4 nieuwe tussenwervels en een ijzeren plaat vastgemaakt met 8 bouten.

    Tot overmaat van ramp, was ik verleden jaar opnieuw slachtoffer van een verkeersongeval, ik stond gewoon stil en de auto achter mij had zich vergist van pedaal en vloog in volle vaart in mijn auto = resultaat = plaat gebarsten/gebroken mààr men ka én durft niet opereren (liggen véél delicate zenuwen) zolang de bouten nog redelijk vast zitten.

    Maar dit wil zeggen dat ik niet van sport kan doen, mijn vriend is een kok (met ondergewicht) dus voel me verplicht om te eten want anders eet hij ook niet mààr mijn kilo's blijven er nu dus wél aan.

    Sedert 2 jaar doen ze in België een  Laparoscopische sleeve maagverkleining (gastrectomy) , is voor mensen met een BMI van 27-32. Is via de slokdarm, duurt nog geen uurtje en je mag dezelfde dag reeds naar huis.
    Deden ze al in Madrid en Brazilië en hier in België in één ziekenhuis maar nog géén terugbetaling dus nog te duur.....Kost in België 5600 euro !!!

    Heb reeds contacten gehad met centra in Turkije want daar kost het maar 1700 euro maar voelde me bij de contacten die ik reeds had niet goed , ze spraken ook amper nederlands/ engels en ik wil wél goedkoper gesteld zijn mààr het gaat nog steeds over mijn lichaam/gezondheid hé.

    Heeft er iemand ervaring met medische ingrepen in het buitenland ?

    Reageer
    #2

    Bij zoveel medische ellende en ingrepen weet ik niet of een maagverkleining aan te raden is. Bij fibromyalgie vooral denken aan de rol van voedingspatroon, belasting door gifstoffen, tekorten aan voedingsstoffen enz. Denk bij spasmofilie ook aan dit soort factoren.

    Belangrijk dus om wat te doen aan je algehele gezondheidstoestand. Dat kan ook schelen in problemen met je gewicht. Belangrijk daarbij is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor je hormonen en neurotransmitters. Allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Vanwege je gezondheidsklachten dus extra belangrijk. Binnen jouw mogelijkheden voldoende bewegen. Normaliter zou osteopathie kunnen helpen de boel wat recht te zetten in je lichaam maar vanwege je materialen in je lichaam overleggen wat mogelijk is.

    Veel vrouwen (weet niet of je vrouw bent) hebben te maken met oestrogeendominantie. Dit kan overgewicht in de hand werken en klachten als fibromyalgie verergeren. Met evenwichtige voeding en natuurlijke middelen kan je dit weer bijsturen. zoek maar eens op via internet. Eventueel pilgebruik versterkt de oestrogeendominantie.

    Wat je vriend betreft, die is verantwoordelijk voor zichzelf. Of je te dun of te dik bent, zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, met dus complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels is belangrijk. Dunne mensen zijn zenuwentypjes die vaak veel bewegen dus hij zou z'n rustmomenten moeten nemen, de tijd nemen voor zijn maaltijden enz.

    Reageer
Reageer op: Iemand ervaringen met medische ingrepen in het buitenland ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief