Help aub. Is een schadevergoeding eisen mogelijk?

  • #1

    Beste mensen,

    Heel graag hoop ik dat jullie mij kunnen helpen met het geven van advies.

    Mijn verhaal:
    Ergens in het jaar 1997, op 10 jarige leeftijd, was iemand tijdens het gymen op mijn gestrekte linkerbeen gevallen waardoor mijn linkerknie een ernstige overstrekte beweging maakte. Ik was toen meteen naar mijn huisarts gegaan. Hij bekeek mijn knie en verwees mij direct door naar een willekeurige ziekenhuis. Éénmaal in het ziekenhuis bekeek de doktor mijn knie nadat ik hem verteld had wat er precies was gebeurd. Hij zag dat mijn knie dik was en trok toen de conclusie, zonder een MRI-scan of iets dergelijks, dat mijn kniebanden overstrekt waren en dat er op dat moment wat vocht in zat. Ik was nog jong, ik en mijn ouders hadden dit nog nooit meegemaakt dus wij geloofden dat uiteraard. Hij gaf mij een kniekous mee en die moest ik drie weken lang om doen tijdens het slapen en ik moest het uiteraard drie weken lang rustig aan doen dus helemaal niet sporten of iets dergelijks. Ik heb mij daar toen netjes aan gehouden en na 4 weken begon ik weer rustig te sporten, zoals gymen en voetballen. Ik was destijds lid van een voetbalvereniging. Ik weet niet meer precies hoe lang later maar na die 4 weken ging ik tijdens een wedstrijd door mijn knie heen, het leek net alsof ik "krak krak" hoorde en toen begon mijn knie dik te worden en kon ik hem niet meer buigen. Deze gebeurtenis deed altijd ontzettend zeer. Na een paar dagen ging het meestal wel weer beter met mijn knie en begon ik weer rustig met voetballen. Ik was wel weer naar mijn huisarts geweest omdat ik er zorgen over maakte. Hij verwees mij door naar een fysiotherapeut en hij kon er ook niet precies achterkomen wat er precies aan de hand was maar hij constateerde wel dat er wat meer speling in mijn linker kniebanden zat dan aan mijn rechterknie. Hij liet mij een paar maanden bepaalde oefeningen doen daarna adviseerde hij mij om vooral mijn bovenbeenspieren goed te blijven trainen, deze advies volgde ik dan ook op. Ik ben later zeker nog wel 20 keer door mijn knie gegaan. Ik was altijd in de veronderstelling dat er niets ernstig met mijn knie aan de hand was omdat de dokter in het ziekenhuis dit zo gesteld had. Op mijn zeventiende was ik gestopt met voetballen en vanaf toen ben ik nooit meer door mijn knie gegaan, wel ben ik daarna enkele keren bijna door mijn knie gegaan maar die beweging kon ik op dat moment nog op tijd corrigeren want in het dagelijks leven maak je natuurlijk minder vlotte bewegingen dan tijdens het voetballen waar corrigeren vrijwel onmogelijk is. Enkele maanden terug sprak ik met een kennis over dit probleem en hij adviseerde mij om toch maar weer een keer naar het ziekenhuis te gaan, want op een later leeftijd zou ik eventueel meer last kunnen ondervinden. Een week geleden, 18 november jl. op 23 jarige leeftijd, heb ik een kijkoperatie gehad bij uiteraard een ander ziekenhuis en het is gebleken dat mijn kruisband gescheurd is.

    Nu is mijn vraag kan ik, na de slordigheid van de doktor door geen MRI-scan of iets dergelijks te doen, het trekken van een totaal verkeerde conclusie waardoor ik altijd dacht dat er niets ernstig met mijn knie aan de hand was, de pijn die ik elke keer heb moeten doormaken wanneer ik er doorheen ging en de belemmering van de ambitie om op hoog niveau te voetballen een schadevergoeding te eisen van de eerste ziekenhuis?

    Heel graag hoop ik dat jullie mij hier advies over kunnen geven. Alvast heel erg bedankt.

    Reageer
    #2

    Beste Ronnie,

    Allereerst kunt u de klacht natuurlijk met de huisarts bespreken. Komt u er niet uit dan kunt u uw klacht indienen bij de klachtencommissie waar de huisarts is aangesloten. Als u wilt dat de arts een maatregel wordt opgelegd dan kunt u tenslotte terecht bij het Regionaal Tuchtcollege of
    als u het slachtoffer bent geworden van een medische fout in het ziekenhuis, dan kunt u het ziekenhuis hiervoor aansprakelijk stellen. Voorwaarde is wel dat het moet gaan om onzorgvuldig handelen dat daadwerkelijk iemand (de arts) te verwijten valt. Wie stelt, moet bewijzen. Dus u moet in eerste instantie bewijzen dat de operatie niet goed is uitgevoerd. De stukken kunt u, eventueel met behulp van een medisch adviseur, uit uw eigen medisch dossier halen. Als u het ziekenhuis aansprakelijk heeft gesteld, onderzoekt de verzekeraar van het ziekenhuis de zaak. Bij erkenning van de aansprakelijkheid, wordt er een schikking getroffen.

    Dit is een advies van een website. Dit is om uw gewoon tot info te brengen van uw zaak.

    Veel succes.

    Reageer
    #3

    beste Brendan,

    Allereerst bedankt voor de reactie. De arts van het eerste ziekenhuis had in het jaar 1997 mijn knie alleen bekeken en gevoeld, dus geen operatie of iets dergelijks. Achteraf vind ik het eigenlijk slordig dat hij geen MRI-scan of iets dergelijks had uitgevoerd.

    Er is dus geen operatie uitgevoerd maar wel verkeerd gehandeld door de arts. Is het dan alsnog mogelijk om het ziekenhuis aansprakelijk te stellen?

    Reageer
    #4

    Beste Ronnie,

    Als uw echt geleden heeft aan een verkeerde diagnose dan moet uw als eerst echt met bewijzen komen als ik de ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen. Vervolgens dient u een letselschade advocaat te zoeken die u wilt helpen om de medisch missers van de dokter en het ziekenhuis via een schadevergoeding te laten erkennen. De letselschade advocaat zal vervolgens gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor een succesvolle procedure ter vergoeding van de geleden schade door de fouten. Uw advocaat zal in contact treden met de verzekeraar van het ziekenhuis of de arts. Dan gaat het gevecht om de schade en de vergoeding van de medische misser bij de rechtbank of het tuchtcollege pas goed beginnen. Verzekeringsmaatschappijen van ziekenhuizen houden namelijk niet van schades uitkeren. Denkt u er wel om dat u meer rechten heeft dan u denkt bij een medische fout, operatiefout, verkeerde diagnose, complicatie stommiteit, medische blunder of een andere medische misser. Het loont altijd de moeite om te onderzoeken of u de schade kan verhalen en een schadevergoeding kan gaan claimen.

    Als advies zou ik zeggen om alles eerst eve grondig te onderzoeken. Maar het klinkt wel dat de ziekenhuis aansprakelijk moet worden gesteld. Want verkeerde diagnoses die leiden tot meerdere complicaties worden meestal altijd aansprakelijk gesteld.

    Veel succes,

    Brendan

    Reageer
    #5

    Brendan, jouw inleiding en argumentatie valt nog wel te volgen. De conclusie of basis van jouw betoog is natuurlijk onzin.

    Reageer
    #6

    Brendan, bedankt voor de raad. Ik zal dan eerst maar even op zoek gaan naar een letselschade adcovaat om het verhaal vervolgens voor te leggen.

    Nogmaals bedankt.

    Groeten,

    Reageer
    #7

    Ga eerst eens naar een rechtswinkel, dat kost je tenminste geen geld. Zie bijvoorbeeld: http://www.rechtswinkelamsterdam.nl/ Deze is van Amsterdam, maar veel grotere steden hebben er een.

    Reageer
    #8

    Hallo,

    volgens mij heb je geen enkele kans op schadevergoeding.

    Ten eerste is dit al te lang geleden.
    Ten tweede komen dit soort gevallen vaker voor: de dokters doen hun best maar kunnen ook niet alles weten. Als de patient klachten houdt, moet hij weer teruggaan naar de dokter. Dat is je eigen verantwoordlijkheid. Je moet er altijd rekening meehouden dat er iets over het hoofd gezien wordt. Dan moet je zelf aandringen op verder onderzoek.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Ronnie,
    Wat een vervelend verhaal en indrukwekkend dat je zolang hebt kunnen lopen met een gescheurde kruisband. Het beste wat je kunt doen is altijd advies vragen. Persoonlijk heb ik dit een keer gedaan bij een letselschade advocaat in zoetermeer (weet niet of dat in de buurt is) en dat was erg nuttig. Veel succes met je knie!
    http://www.letselschadeservice.nl

    Reageer
    #10

    Halo ik ben 31 jaar oud en heb 4 kinderen ik wil graag u mening horen  over mij  verhaal . Ik sinds april erg gaan afvallen 13 kilo binnen 4 weken en ik ben dus steeds langs mijn huisarts gegaan om te vertellen dat ik plotseling erg veel ben afgevallen en zit met ondergewicht  om de kwartier gaan plassen geen eetlust meer  en drink veel water en tijdens mijn eerste huisarts bezoek heeft mij  huisart mij optimel voorgeschreven en wat pillen voor meer energie ik loop ermee naar de apotheek en jaaa hoor na 1 week ben ik erger geworden ik loop weer de huisarts binnen en dan word er verteld dat ik veel calorie moet binnen krijgen dus calorie rijke dingen eten en ja wat doe ik eten eten eten eten alleen calorie eten maar nee ik word er ziek van ik slaap de hele dag door dit is niet normaal ik loop dus weer de huisarts binnen en zijn meet mijn bloeddruk en zegt heel laag bloeddruk en hoge pols dus ik krijg we energie  pillen voorgeschreven maar nee het gaat niet goed na een week maak ik weer een afspraak bij de huisarts maardan een ander dokter ik loop er het zelfde dag binnen en de dokter doet gelijk urine onderzoek en daar blijkt hoogbloedzuiker te zijn en hij prikt gelijk ook bloed om naar het labo te sturen en te laten onderzoeken ik mocht dus naar huis en binnen 2 dagen zou ik uitslag krijgen ik loop naar huis en gelijk voor mijn deur word ik gebeld door mijn huisart met een hoog en duidelijk toon mevr melisa ik heb spoed uitslag ontvangen ik hoort meteen naar het spoed zk te gaan onmiddelijk gaan niet w8ten u bent in een levensgevaarlijk positie met suikergehalte van 46 !!!!!!!waaaaaaaar zij ik daar en lag onmidelijk een paar dagen in het zieken huis met diabete type 1 het kon voorkomen worden als ik het 1 maand van te voren wist maar is juist door mijn huisart erger geworden door extra calorumies te nemen terwijl ik af ging vallen door hoge glucose ik kon er dood van gaan  nu prik ik 5 keer per dag insuline.. ik ga dus scgade vergoeding aanvragen ik ben nu ook psygiche niet goed met 2 keer per dag paniekaanvallen poooeeeeeh wat is dit ik gun het niemandddd   groetjes

    Reageer
Reageer op: Help aub. Is een schadevergoeding eisen mogelijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief