Hartoverslagen

  • #1

    Hallo

    Ik heb last van hartoverslagen en daardoor heb ik
    Paniekaanvallen gekregen, zijn hartoverslagen gevaarlijk? Ik ben een vrouw van 31 en merk dat ik rond mijn menstruatie meer last van heb ik pieker nu ook heel de dag? Soms is het echt achterelkaar en soms paar per dag ben bang om elke dak opnieuw te krijgen wie heeft hier ervaringen mee of wat kan ik doen?

    Reageer
    #2

    Zijn het wel hartoverslagen?
    Ik bedoel, is dat door een arts vastgesteld?
    Zo ja, bespreek je vragen dan met die arts.
    Als er niet is vastgesteld dat het hartoverslagen zijn, ga dan eerst eens naar de huisarts om te laten onderzoeken of het overslagen zijn.
    Veel mensen denken dat ze hart overslagen hebben, maar hebben in plaats daar van, last van hyperventilatie.
    Lees hier op het forum maar eens de honderden topics door over angst, stress, hyperventilatie en vermeende hartklachten.
    Als het is uit gesloten dat het je hart is, kun je naar een fysiotherapeut gaan om te leren bewuster te zijn van je manier van ademhalen.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie berichtje, als ik aan mijn pols voel ,voel ik echt dat mijn hart overslaat als het achterelkaar is voel ik dat de ritme afwijkt. Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan en ze zij dat het onschuldig is maar toen ik een kastje kreeg had ik dus geen last en konden ze het niet vaststellen . Dit blijft voor mij lastig want elke dag ben ik bang dat het weer gebeurt terwijl ik iemand ben die heel vrolijk is . Ik ben gewoon bang dat mijn hartritme in dat ritme blijft en het verkeerd gaat aflopen , ik vraag mij af waarom voel ik het wel en ander niet ? Wat doe ik verkeerd waarom is een overslag zo eng kan het kwaad? Als het hyperventilatie is hoe onstaat dat een overslag , of heb ik tog een ritmestoornis dit wil ik niet.

    Reageer
    #5

    Ga eens naar een fysiotherapeut om naar je ademhaling te laten kijken, bij voorkeur eentje die gespecialiseerd is in psychosomatische klachten.
    Die kan je leren je ademhaling beter te controleren en helpen ervaren dat die overslagen, als die er al zijn, echt onschuldig zijn zoals je huisarts zegt.
    En als je vaak bang bent om iets ernstig te mankeren,vraag je huisarts dan mentale hulp bij die angst.
    Dan pak je "het hele plaatje " aan en daarmee de oorzaak van je klachten.

    Reageer
Reageer op: Hartoverslagen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief