Sterke bloeddrukschommelingen

 • #1

  Goedemiddag,

  Vandaag heb ik rond 13:00 mijn eerste maaltijd van de dag gegeten (uitgeslapen vanwege weekend). Daarna heb ik me best lang een soort opgejaagd gevoeld. Ik heb meerdere malen mijn bloeddruk gemeten en er kwam standaard rond de 155/80 uit. Ik drink geen koffie. Mijn maaltijd was gewoon brood met huttenkaas, eieren en uitjes. Daarna at ik nog 3 verse dadels. Nu rond 15:00 is het gejaagde gevoel ineens omgeslgen in een wat meer suf gevoel, mijn bloeddruk is nu ook standaard 120/60. Ik snap niet wat hier aan de hand is. Ik heb dit heel vaak, dat ik ineens door de dag een omslag krijg van gejaagd gevoel naar sufheid, spontaan. Ik neem aan dat ook mijn bloeddruk dan meestal dezelfde waardes aanneemt bij gejaagdheid en bij sufheid. Wat kan er aan de hand zijn?

  Reageer
  #2

  Te laat naar bed? Te veel geslapen? Te weinig gedronken met dit warme weer

  Reageer
  #3

  Nee ik loop hier wel langer mee, vandaag is niet de eerste keer. Is dit iets om voor naar de huisarts te gaan of ben ik aan het aanstellen?

  Reageer
  #4

  En waarom meet je je bloeddruk vaker?

  Reageer
  #5

  Omdat een enkele meting niet zoveel zegt, maar stel 3 keer meten zegt ongeveer 155/75 dan kan je er wel vanuit gaan dat het zo is. Zo redeneer ik dan maar misschien klopt dat helemaal niet. Maar dan na een uur of twee geeft 3x meten rond de 120/60 aan, dus ik heb eigenlijk geen flauw idee waarvan ik moet uitgaan🤣.

  Reageer
  #6

  Maar waarom meet je je bloeddruk dan ?

  Reageer
  #7

  Bloedruk meten is een momentopname. Je bloeddruk wisselt de hele dag door. Nergens goed voor om dat zo vaak te meten

  Reageer
  #8

  Maar wanneer is dan echt sprake van een hoge bloeddruk? Als het constant boven de 140 zit? Dus stel je hebt momenten op een dag dat ie hoger dan 140 maar ook momenten onder de 140 zit is dat normaal en niet meteen schadelijk?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wanneer de bovendruk boven 160 is en/of de onderdruk boven 100, dan is er sprake van hoge bloeddruk

  Reageer
Reageer op: Sterke bloeddrukschommelingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief