hartoverslaen en extreme vermoeidheid

 • #1

  Sinds 1996 heb ik last van extra overslagen.soms heel lang geen last. 8 weken geleden werd ik midden in nacht wakker met een onbehagen gevoel en een hartslag van 180, toen ik probeerde op te staan viel ik bijna neer. Heb toen 112 gebeld. In het ziekenhuis bloedonderzoek en hartfilmpje waren ok. Cardioloog zei dat het waarschijnlijk 1 malig was, maar nee hoor!!Sindsdien erg ziek geweest.

  Klachten : heel erg moe dagelijkse bezigheden kosten heel veel moeite, druk op borst, kortademig, snelle hartslag en/of overslagen, gewichtsverlies(8kg), geen eetlust, misselijk, erg koud hebben met soms rillingen Hoofdpijn, heb ook 2 weken constant verhoging gehad.lage bloeddruk
  Heb intussen allerlei onderzoeken gehad : echo hart, bloedonderzoeken, urine onderzoek, echo bovenbuik, ct scan hoofd, longfoto. En event recorder gehad voor 3 weken Vandaag heb ik voor de 2x geprobeerd de fietstest te doen maar kon hem van de vermoeidheid en drukop borst niet afmaken allen uitslagen waren tot nu toe goed, maar voel me verschrikkelijk. Uit event kwam sinustachcardia, met soms ves overslagen.Zelfs na 10 a 12 uur slaap per dag ben ik nog niet uitgerust!!!
  Slik al 1 jaar bisoprolol en 12 jaar eutyrox 75 mg voor schildklier. ook oxacepam 10 mg gekregen voor de nacht en soms overdag. Internist wil nu dat ik naar de 50 mg ga met schildklier medicijn en donderdag heb ik nog maag/slokdarm onderzoek.
  heeft er iemand enog idee wat dit zou kunnen zijn wordt er moedeloos van......

  Reageer
  #2

  Wat is precies de vraag want het lijkt dat er toch een spoor gevonden is en dat dit succes geeft...?

  Reageer
  #3

  je bedoeld mijn schildklier?? moet medicatie minderen omdat dit in 13 jaar tijd nog nooit geprobeerd is. maar is waarschijnlijk volgens internist niet echt de oorzaak. Ben benieuwd of er iemand iets in mijn verhaal herkend. Kan echt niks meer, alles is te vermoeiend.

  Reageer
  #4

  Hallo,
  gisteren maagonderzoek gehad, zag er goed uit, is nog wel een stukje weefsel uit maag en 12 vingerigedarm gehaald. Blijf echter pijn op borst houden precies tussen borsten, hoogste punt op borstbeen,en soms erge pijn in mijn kaken. Vindt het toch erg eng , maar op de verschillende ecg die gemaakt zijn is niks te zien....
  Iemand advies, of ervaringen ??
  Moet wel zeggen da ik me er erge zorgen over maak dat maakt het ook alleen maar erger!!!!

  Reageer
  #5

  Waarom is er dan onderzoek gedaan van de maag en het duodenum? Ik neem aan om naar ulcera te zoeken. Dan lijkt er dus een indicatie te zijn voor maagzuur gerelateerde oorzaken.

  Reageer
  #6

  loop zowel bij internist als cardioloog.
  Internist vond dat ik me wel erg lang niet lekker voelde en wilde alles onderzoeken, om eea uit te sluiten. En ook omdat ik al zolang geen eetlust heb.
  Maar na zoveel hart onderzoek neem ik toch wel aan dat het dat niet is......

  Reageer
  #7

  heb dinsdag nog een fietsttest gehad, kon hem van de vermoeidheid weer niet afmaken kreeg erge pijn tussen schouderbladen en kortademig. Toch was er niks op ecg te zien. Blijf last hebben van die onwijze vermoeidheid en kortademigheid. Vooral als ik erg moe ben stort ik in en wordt kortademig, en ben nogal snel moe.....Ben nu al 10 weken aan het tobben...Wist ik maar wat het is dan kan ik er tenminste iets mee!!!

  Reageer
  #8

  Wat heeft de cardioloog verder voor je in petto, omdat de fietstest geen eenduidig beeld geeft omdat je die niet hebt kunnen afmaken? wat is er nu besloten na de fietstest?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hij vond dat hij wel voldoende kon zien aan de fietstest ondanks dat ik hem niet af heb kunnen maken. Dus verder niks meer bij de cardioloog die laat het nu over aan de internist!!Zat al heel snel op een hartslag van 150 en kon toen echt niet meer...

  Reageer
  #10

  Maar dat betekent dat je conditie niet goed is. Een slechte lichamelijke conditie is de basis van vele gezondheidsklachten.

  Reageer
  #11

  hallo,

  Kan het niet een vorm zijn van hyperventilatie?? Omdat je al last had van hartoverslagen.
  Ik heb ook vage lichamelijke klachten steeds, dan weer benauwd, dan weer hartkloppingen, dan weer hartoverslagen, dan weer licht in het hoofd, zenuwachtigheid, moeheid. Allemaal een circeltje waar je dan moeilijk uit komt.
  Kan je eens vragen.
  Ook inderdaad misschien langzaam je conditie wat opbouwen.
  Succes en sterkte ermee.

  Reageer
  #12

  ben 4 dagen in het zh opgenomen geweest heb aan de bewaking gelegen. Het zijn "goed aardige"overslagen pvc . Volgens de arts heb ik een virus wat al mijn klachten veroorzaakt maar nniet met bloedtesten te vinden is. advies is rust, heel veel rust ..... voel me heel erg slecht en extreem moe kan amper mijn bed uit...
  hoop dat het snel goed komt

  Reageer
  #13

  Hai Gwen, fijn dat je jouw klachten serieus genomen hebt en nog fijner dat je een diagnose hebt gekregen met een advies dat de klachten kan verhelpen. Houd je aan de adviezen, hoe lastig soms ook, want vaak gaan mensen als ze al een beetje zijn uitgerust alweer aan de slag, dus te vroeg want je moet echt eerst heel goed rust nemen. Hoe is het trouwens gekomen dat je zo uitgeput bent geraakt? Had je echt niets door veel eerder toen je nog gewoon moe was?

  Reageer
  #14

  Vermoeidheidsklachten zijn erg lastig om goed te diagnosticeren omdat er veelal psychische componenten een rol spelen zoals te lang doorgaan omdat je karakter nu eenmaal zo in elkaar zit. Maar dat betekent niet dat je dat zelf niet kunt veranderen. Als zelfs je hart niet meer ritmisch blijft kloppen en waarschuwingen geeft in de zin van je hartoverslagen, zorg dan liever echt veel beter voor jezelf en luister goed naar wat jij nodig hebt en zorg ervoor dat je dat krijgt of verwerft. Sterkte en beterschap.

  Reageer
  #15

  ben al een hele tijd snel vermoeid maar kwam volgens huisarts door stress werd niet echt serieus genomen. doe al weken rustig aan maar help tot nu toe niet echt, zelfs eten is te vermoeiend, blijf ook maar afvallen.... maar ja heel de dag op bed wordt je ook onwijs moe van...

  Reageer
Reageer op: hartoverslaen en extreme vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief