Hoge bloeddruk bij de dokter

 • #1

  Hoi,

  Ik heb een vervelend probleem. Ik ben normaal een vrij rustig persoon, maar bij de dokter maak ik me meestal nogal zenuwachtig.

  Onlangs was ik bij een voor mij onbekende dokter, die even naar mijn longen wilde luisteren. Ik was al vrij zenuwachtig, en dit beterde niet toen ik me uitkleedde en me op de onderzoekstafel zetten, natuurlijk...

  Toen ze haar stethoscoop op mijn rug zette, merkte ze al snel dat mijn hart aan het 'racen' was. Ze heeft dan een tijdje op mijn borst naar mijn hart geluisterd, maar buiten het snelle ritme hoorde ze niets abnormaals.

  Ze heeft toen ook mijn bloeddruk gemeten en die was 150 / 100. Te veel, maar volgens haar te wijten aan m'n "dokter-stress"

  Nu heb ik gisteren thuis met een bloedrukkmeter ook eens gemeten, en ook 150 / 100. Even later was het 140/100, en dan heb ik niet meer durven meten. Ik was wel zenuwachtig om de bloeddruk te meten.

  Kunnen zenuwen je bloeddruk zo laten stijgen???

  Groeten,
  Jo

  Reageer
  #2

  bekend probleem en zeker kan de stress de bloeddruk doen stijgen.

  hij is een beetje hoog, maar waarschijnlijk is er niets aan de hand.
  gewoon nog een keer meten als je ontspannen bent, er is nml niets om bang voor te zijn, hoge bloeddruk is goed te behandelen, al heb je het natuurlijk liever niet.
  thuis bloeddrukmeters kunnen wel wat afwijken,
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Ik heb je berichtje vanochtend gelezen en voel me al de hele dag een pak beter.

  Nog effe wachten dan dan ga ik nog eens meten. Bij het volgende bezoek aan de dokter zal ik het er wel eens met haar over hebben.

  Groeten en bedankt

  Reageer
  #4

  Dag Jo, wat jij beschrijft is inderdaad een bekend fenomeen en om je vraag te beantwoorden, ja, spanning, angst en stress kunnen de hartslag en de bloeddruk sterk verhogen. Dat is dus normaal, en niets om je zorgen over te maken. Ik kan je de functie hiervan ook wel uitleggen: bijvoorbeeld als je ineens bedreigd wordt en wilt vluchten heb je ineens veel zuurstof inj je spieren nodig om hard weg te kunnen rennen. Je hart pompt die zuurtsof dan snel naar je spieren zodat je kunt gaan rennen als je wilt. Zo zit dat dus.

  Reageer
  #5

  Nu   moet  ik     thuis   meten       maar ik   ben   bang   dat   het   weer   hoog iis

   

  Wat   moet    ik  doen  ?  Na  het  eten  ?  Of half   uur    wachten  ?

   

   

  Ik gebruik geen  medicijnen

  Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk bij de dokter
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief