Interpretatie bloedwaardes hulp nodig

  • #1

    Hi!
    Al 2j ga ik naar de HA met klachten van vermoeidheid, occasionele gewrichtspijn (knieën en soms heupen), occasioneel extreem nachtzweten, maag en darmklachten... Bloedresultaten tonen meestal iets kleins aan zoals ontsteking/infectie enz ... (ook positief getest op HLA-B27. Zit in de familie). Heb er vrede mee genomen dat het een onderdeel is van 30 plussers zijn :')
    Reeds 1j nu in een fertiliteitstraject en sinds mijn miskraam overgegaan naar een ander fertiliteitscentrum (waar ze plots met uitgebreide testen kwamen - december 2023).
    Ik kreeg de melding om mijn cardiolipine antistoffen te hertesten aangezien deze hoog waren (resultaat online niet beschikbaar).
    Bij nieuwe test (januari 2024) was het resultaat ok (2.0).
    Onlangs ben ik voor een kennismakingsgesprek gegaan in een ander IVF centrum en daar wouden ze bepaalde testen opnieuw doen.
    Afwijkingen : anti-cardiolipine : 31 // ANF fluorescentie patroon : gespikkeld nucleolair// ANF intensiteit: 2+
    Ik heb het gevoel dat er een link moet gemaakt worden tussen mijn klachten die ik al aan mijn HA heb gemeld en de afwijkende resultaten bij het traject. Van wat ik lees is het niet normaal om zomaar verhoogde cardiolipine antistoffen te hebben, toch?

    Reageer
    #2

    Ik kan daar zo helaas geen antwoord op geven. Dat zal toch besproken moeten worden met de aanvragend arts

    Reageer
    #3

    Begrijp ik zeker! Mijn doel was eerder om te weten of ik dit best wel eens vermeld of is het vergezocht en deze afwijkingen normaal. De gyneacoloog kijkt niet verder naar afwijkingen als ze verder geen invloed hebben op het traject. De HA gaat zelf ook niet mijn resultaten actief bekijken aangezien die tot het traject behoren. Het voelt soms aan alsof dat het twee aparte werelden zijn.

    Reageer
    #4

    Dat van die 2 aparte werelden kan ik me heel goed voorstellen. Soms lijkt het daar inderdaad op.
    Ik zou het in ieder geval wel vermelden.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je bericht!
    Ondertussen al bij de HA langs geweest maar helaas kon ze mij niet helpen aangezien ze er zelf te weinig van weet (is geen standaard test die ze uitvoeren).
    Ze wist ook niet of de waarde 31 veel is of gewoon een lichte verhoging (labo had als limiet 20 opgesteld). Ik denk dat er niks anders op zit nu dan gewoon afwachten op wat de gyneacoloog zegt. Opnieuw wel schrik dat als het geen grote invloed heeft op de fertiliteit, dit gewoon aan de kant wordt geschoven terwijl het misschien wel een verklaring kan zijn voor mijn andere klachten.
    Fijn weekend gewenst!

    Reageer
Reageer op: Interpretatie bloedwaardes hulp nodig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief