verhoogde hartslag

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al een tijdje last van een verhoogde hartslag. Vanochtend een ECG laten maken omdat ik vanaf vrijdag al een hoog hartslag heb. Dit aan 1 stuk door. Hij zat nu op de 110. er is geen sprake van onregelmatigheid. Mijn hart slaat heel regelmatig alleen is mijn hartslag te hoog. Nu bleek ook dat mijn bloeddruk 137/95 zat. Dus ook te hoog. Ik ben 28 jaar.
  Verder heb ik veel last van gejaagdheid van binnen, maar ben ik ook ontzettend moe.
  Ik kan mijn lenzen al een tijd niet meer in omdat ik last heb van mijn ogen. Deze jeuken.
  Weet iemand wat dit kan zijn en of dit kwaad kan.

  groetjes patricia

  Reageer
  #2

  zijn er verder nog onderzoeken gedaan behalve naar het hart?
  Is er b.v. bloedonderzoek gedaan, vooral schildklier zou onderzocht moeten worden.
  je bent jong, je kan wel wat hebben, dus maak je maar niet ongerust, maar het zou fijn zijn als er een oorzaak gevonden wordt.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  ikzelf ben bij de huisarts geweest en elke keer wordt het op stress gegooid.

  Ik geloof dit niet helemaal want ik heb klachten die daar niet helemaal in passen. Morgenochtend ga ik weer terug naar de huisarts met het hartfilmpje en ga ik een bloedonderzoek eisen.

  Ik hoop dat er dan iets meer uitkomt.

  Reageer
  #4

  Schildklier inderdaad? Meestal is er geen enkele aanwijsbare oorzaak te vinden, dus succes. Waarom volg je de adviezen van je huisarts niet op?

  Reageer
  #5

  Ik heb de adviezen van mijn huisarts opgevolgd. Nu al een jaar. Ik ben minder uren gaan werken, ik plan mijn dagen veel beter in. ik maak geen afspraken meer van tevoren. Ik ben samen met een maatschappelijk werker aan het leren om te luisteren naar mijn gevoel en om te relativeren.

  Maar De klachten nemen echter alleen maar toe in plaats van dat het af zou moeten nemen. Ik slaap goed, ik eet goed en gevarieerd, Ik drink ruim anderhalf liter water en ik neem vitaminetabletten in om mijn weerstand op te bouwen en om mijn energie op te bouwen, maar niets werkt.

  Vandaar dat ik wil kijken ofdat er lichamelijk misschien toch iets aan de hand is. Eigenlijk om de dingen uit te gaan sluiten.

  Groetjes Patricia

  Reageer
  #6

  Hallo,

  Ik wilde jullie laten weten dat ik de bloeduitslagen terug heb. Er was niets te zien en alle waardes waren uitstekend. Langdurige chronische stress veroorzaakt al deze klachten en ik moet nu dus gaan leren om te ontstressen.

  Dank je voor de reactie. Als iemand nog tips heeft in verband met stress dan hoor ik dit uiteraard ook gauw.

  Met vriendelijke groet,

  Patricia Salomons

  Reageer
  #7

  Dat is dus heel goed nieuws. Aan één kant heel goed nieuws want er is dus niets mis met je. Aan de andere kant sta je voor een best lastige uitdaging om je leven te structureren zodat je belasting een stuk lager kan worden. Uiteindelijk ga je dat heel erg prettig vinden, maar het zal niet meevallen om verstokte gewoontes los te laten en op een nieuwe manier naar het leven te kijken. Ik zeg altijd maar, je hebt zo'n 80 jaar de tijd om je dingen te doen, maak er wat van! Je kunt dus een stuk gezonder worden door alleen maar minder te doen of andere meer ontspannende dingen, lijkt me een fantastische uitdaging!

  Reageer
  #8

  Dag Patricia,

  Sinds vier jaar in Nederland worden dit soort klachten het best bestreden dmv een Hart Coherentie training. Een evidence based behandeling.

  N.B. Ik heb geen enkele binding met dit bedrijf. Wij passen deze behandeling toe in onze kliniek, bij de behandeling van depressie/angst klachten en burn-out.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: verhoogde hartslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief