Hart helemaal van slag

 • #1

  Beste mensen,

  ik heb al langer last van hartoverslagen, dat is geen probleem, daar kan ik goed mee leven. De extrasystolen zijn een familietrekje, en ik heb het dan ook vaak per dag, als ik gestresst ben, of vlak na het sporten als m'n lichaam weer in rust probeert te kunnen komen.

  Maar goed, de laatste tijd heb ik last van iets anders, en ik weet niet of dit ook hartoverslagen zijn. Gisteren liep ik op het treinstation, en ik voelde rond m'n maagstreek, dacht ik een overslag opkomen, niets aan de hand, ok maar het ging niet weg

  het leek of heel m'n hartslag rond m'n maag, in dat holletje zeg maar, van slag ging, ik raakte niet echt benauwd, of duizelig, wel stokte de adem in m'n keel en had je echt de angst, nu gaat het gebeuren, nu gaat het helemaal verkeerd met m'n hart, maar misschien omdat ik voornamelijk geschrokken was door wat gebeurde, dacht ik zulke dingen.

  in ieder geval, het is moeilijk uit te leggen, maar het leek aan de ene kant alsof m'n hartslag helemaal van slag was, of het nu echt snel klopte weet ik niet, het voelde niet alsof ik kilometers had hardgelopen of gefietst, maar het voelde niet bepaald lekker.

  Dit hield aan gedurende enkele seconden, van schrik had ik me nog vastgepakt tegen een muurtje, maar het ging ook over en ik was vooral geschrokken.

  Ik ben vroeger met m'n hartoverslagen wel eens naar de huisarts geweest maar die verzekerde dat er niets mee kon gebeuren. Ik heb ook wel eens een 24-uur filmpje gehad voor de zekerheid zei de dokter, daarop was een gewone overslag zelfs zichtbaar, maar verder niets aan de hand volgens de cardioloog.

  In mijn familie zitten sowieso hartoverslagen, m'n opa, m'n moeder, en ik hebben er allemaal last van gehad de rest van hun leven.

  Maar goed, dit voelde dus totaal niet als een hartoverslag. Ik weet niet wat het was, ik was er niet mee bezig, niet op voorbereid, en opeens lijkt het alsof m'n hart op hol slaat.

  Reageer
  #3

  heb je er nog steeds last van?
  ik heb het al 17 jaar
  vermijd koffie en sigaretten
  en vooral de e-nummers in voedsel!
  bij mij begon het na een traumatisch ongeval
  de schrik is er letterlijk in blijven hangen
  als mijn hart van slag raakt of op hol blaas ik bij dat laatste op mijn hand
  of drink een glas bruiswater in 1 keer achterover
  bij dat eerste ren ik de trap af of ga schreeuwen om mijn hart te resetten

  Reageer
Reageer op: Hart helemaal van slag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief