Hart en borstbeen

 • #1

  Hoi,

  Ik heb een vraag ik heb na het avondeten last van mijn borstbeen heet trekkend drukkend gevoel en ook over mijn linkerborst.
  Hartslag is rond de 60. Nu merk ik 2 x een overslag in een minuut en dit al meer dan een uur lang. Zie afbeelding.

  Ook heb ik zo nu en dan pijnlijk gevoel over mijn linkerborst. Heb al meerdere malen ademhalingsoefeningen gedaan gewandeld alleen blijf last houden.

  Sorry dat ik hier vragen over heb maak me zorgen

  Reageer
  #2

  Betere afbeelding

  Reageer
  #3

  Over de afbeelding kan ik niks zeggen. Die fibi dingen zijn gewoon niet erg betrouwbaar.
  " na het avondeten last van mijn borstbeen heet trekkend drukkend gevoel en ook over mijn linkerborst." dat is dan toch eerder een reactie van je maag. Te snel, te veel of te gekruid gegeten.
  Als je je er zorgen over maakt, moet je met de klacht naar de huisarts gaan.

  Reageer
  #4

  Ik heb pizza gegeten en als toetje kregen we een magnum ijsje.

  Ik heb niet het idee dat ik een infarct heb kan gewoon met snelheid trap lopen. Maar blijf een warm/heet gevoel houden over mijn borstbeen en linkerborst (aan de zijde van mijn oksel en dan wat lager.

  Ik heb op zich geen vraag over de afbeeldingen. Ik voel aan mijn pols ook dat ik ongeveer 2 keer per minuut geen klop voel ongveer 2 seconden (die slaat hij over.) soms heb ik dit. Kan dit door de spanning/strees komen?

  Reageer
  #5

  Er vanuitgaande dat dit dezelfde Joris is van alle ander hartklachten topics, dan is dit de zoveelste keer dat je na het eten van iets als pizza klachten krijgt.

  Dat patroon zou je zelf inmiddels toch ook moeten herkennen......

  Reageer
  #6

  Het is inderdaad dezelfde Joris.

  Als ik het zou herkennen van de vorige keren had ik hier meer zelfvertrouwen in gehad. Ik heb nu dus een ander soort last. vandaar dat ik de vraag stel. Ik begrijp ook wel dat ik veel klachten heb omtrent mijn borstbeen, borst en hart.

  Reageer
  #7

  Dat kan zeker door angst/stress komen

  Reageer
  #8

  Het zijn eigenlijk telkens dezelfde klachten hoor, maar je angststoornis laat je deze anders ervaren

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zou dat het echt zijn want het probleem is dat ik iedere keer denk dit heb ik nog nooit zo gevoeld of ervaren. Hierdoor wordt ik dan vaak bang.

  Ik moet nu ook een tijd overbruggen tot ik bij de klinisch psycholoog terecht kan. Dit duurt tot 9 mei. De andere afspraken bij de normale psycholoog waren op.

  Maar ik kan wel weer naar het ziekenhuis huisartsenpost gaan die zeggen dan vervolgens alles is al onderzocht recent je kan eigenlijk niet een hartinfarct hebben gezien je leeftijd 39 jaar je 0 score bij de calcium scan en hartecho EGC en inspanningstest waren alle perfect.

  Reageer
  #10

  Het is toch je angststoornis waar je last van hebt.

  Reageer
  #11

  Daar ga ik nu ook van uit.

  Ik blijf alleen last houden van pijn/branderig gevoel op me borst wat zich continu afwisselde met mijn borstbeen. Probeer het maar te negeren en te gaan slapen zo.

  Zal morgen wel weg zijn hoop ik.

  Dank voor je antwoorden

  Reageer
  #12

  Hoi John,

  Nu zal je vast denken daar is ie weer. Helaas vraag ik ook niet continu om al mijn lichamelijke klachten en mentale problemen. Sorry hiervoor.

  Ik heb nu meer dan een uur pijn achter op mijn linker schouder deze staalt soms uit naar mijn linker arm. Ik heb natuurlijk zelf al wat controles uitgevoerd.

  Kleur in mijn gezicht is normaal, hartslag was is in rust tussen de 50 en 60, in het gebouw waar ik nu werk 3.30 minuten hart gelopen. Ben niet misselijk. Voel me verder lichamelijk buiten de pijn zoals ik me normaal voel.

  Tijdens het hart lopen had ik ook soms last van mijn borst maar niet dermate dat ik niet meer kon hartlopen. Nu denk ik toch steeds dat het weleens mijn hart kan zijn.

  De pijn op mijn schouder is nu ietsje minder maar niet veel.

  Reageer
  #13

  Joris, wat ik nou echt niet kan begrijpen is, dat wanneer je klachten hebt waarvan je denkt dat die van je hart komen, dat je dan toch nog gaat hard lopen. Dit kan er bij mij dus niet in. Maar hier hebben we het al eerder over gehad. Het zijn toch echt allemaal tegenstrijdige dingen die je doet.
  Er is niks mis met je hart. Het zijn klachten van stress/spanningen en angst

  Reageer
  #14

  Hoi John,

  Ik zal je uitleggen waarom ik ga hardlopen. Omdat ik ergens gelezen heb dat als je een hartinfarct heb je dna niet kan hartlopen.

  Aangezien ik op werk ben en ik niet iedere keer naar een huisarts kan tijdens werk omdat ik op deze manier me baan kwijt raak. Ga ik dingen doen om mezelf ervan te overtuigen dat het niet me hart is. Dan ga ik hartlopen. Dat is de rede. Ik probeer dus tegen alle symptomen een tegen argument te vinden. Vaak lukt me dit maar soms ook niet en dan probeer ik hier wat info te winnen.

  En ja ik eet dat ik behandeling nodig heb en ik moet nu dus tot 9 mei wachten tot ik bij de klinisch psycholoog terecht kan.

  Reageer
  #15

  De gedachtegang om dat daarom te doen is toch zo krom als een banaan. Met een hartinfarct ga je niet werken en zeker niet hardlopen maar wachten op de ambulance om je naar het ziekenhuis te brengen.

  Reageer
Reageer op: Hart en borstbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief