Psoriasis en hart

  • #1

    Ik ben een man van 20 jaar en heb sinds een aantal jaar psoriasis nu lees ik op internet dat er allerlei studies zijn gedaan waaruit blijkt dat pspriasis patienten ook gevoelig zijn voor hart en vaatziekten en diabetis. Nu vroeg ik me af of ik me hier op moet laten onderzoeken en of dit verband echt gevonden is. Mijn psoriasis is overigens een lichte vorm.

    Reageer
    #2

    Je kunt daar dan misschien wel gevoeliger voor zijn, maar als er geen klachten zijn is er niets te onderzoeken

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik heb artritis psoriasis wat een vorm van ontstekingsreuma is. Hierbij kunnen ook organen en bloedvaten ontsteken en daarom krijg ik ieder jaar een CVRM (cardio vasculair risico management) onderzoek bij de huisarts. Dat is nodig omdat de kans op ❤️ en vaatziekten iets verhoogd zijn. Nou heb ik gelezen dat dit dus ook kan zijn bij alleen Psoriasis dus misschien niet verkeerd om dit eens met de dermatoloog of je huisarts te overleggen. Nou ben je nog jong en is het risico misschien nog wel klein maar voor in de toekomst is dit misschien wel belangrijk.
    Succes!

    Sofie

    Reageer
Reageer op: Psoriasis en hart


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief