Hart constant voelen kloppen

 • #1

  Hello

  Ik ben een man van 35 jaar, heb een redelijk actieve levensstijl , veel sporten, fitness, fietsen, joggen.

  Echter heb ik een vraag die nog geen enkele dokter heeft kunnen beantwoorden.

  Als kind was ik altijd bang van hartstilstand, hartproblemen enz enz. Nu al die jaren later is die angst wel verdwenen maar herriner me vaag als kind dat ik altijd mijn hand op mijn pols of borstkas hield om mijn pols te meten.

  Nu al die jaren verder leef ik al jaren met een constante gewaarzijn van mijn hartslag. Ik voel hem overal en altijd, in rust, als ik sport, de enige moment dat ik m niet voel is in diepe slaap.

  Ik kan hem waarnemen in mijn borstkas, in mijn voeten, in mijn nek. Overal eigenlijk. Dat terwijl ik lig of sta, hoef zelfs mijn hand nergens te leggen, voel het gewoon constant. Zijn er nog mensen met dit verschijnsel of ben ik nu echt de enige in de wereld?

  Dank je alvast

  Reageer
  #2

  Ik herken dit helemaal. Ik ben 50 jaar en weet niet beter dat mijn hartslag overal in mijn lichaam waarneembaar is. Is voelbaar in alle lichaamsdelen, ook in rust en bij ontspanning. Soms maakt het je onrustig en vraag je je af of dit normaal is.. Ben altijd bang dat dit in verband kan staan met een hoge bloedruk, is dit bij jou niet het geval?

  Reageer
Reageer op: Hart constant voelen kloppen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief