Onverwacht verhoogde hartslag

 • #1

  Hallo mensen,

  Eerst even dat ik niet zeker weet waar het 'probleem' bij gezet moet komen, maar het heeft onder andere met het hart te maken.

  Ik ben hiervoor al eerder bij de dokter geweest, welke alleen kon constateren dat het om hyperventilatie kon gaan.
  Nu liep ik vanmiddag door de albert heijn, koffie kopen, en begon mijn hart uit het niets heel erg snel te kloppen, werd ik licht in het hoofd en tintelingen en voelde het alsof bijna alle kracht uit mijn armen en benen trok. Als ik naar de stenen op de grond keek werd alles wazig, alsof je naar zo;n illusie kijkt. Ook is mijn evenwicht niet helemaal in orde op dat moment.
  Intussen (2 uur later) voel ik mijn hart niet meer, maar voel ik me nog wel licht in het hoofd.

  Nu zei de dokter dat het door stress kwam. Nu vind ik dit zelf wat apart omdat ik nog nooit in mijn leven echt heb gestrest. Het is wel zo dat ik mijn opleiding niet heb gehaald, alhoewel ik wel al na 2 maanden wist dat het niet was wat ik wou doen, dus ook weer niet echt iets om me grote zorgen over te maken.

  Ik vroeg mij af of iemand al deze punten herkend en of dit echt niet meer dan hyperventilatie is of dat het dit wel is.

  Alvast bedankt,

  Niels

  Reactie
  #2

  Dit lijken inderdaad klachten van hyperventilatie. Weet je eigenlijk wel wat hyperventilatie is? En wat je er zelf aan kan doen?

  Reactie
  #3

  Hey,

  Het is me inderdaad door de dokter uitgelegd. Daarbij stond ook wat je er aan kon doen, maar dit ging niet verder dan gereguleerd adem halen. Het duurt nu al ruim 2 weken en ben het eigenlijk wel zat! zijn er nog meer dingen die er aan gedaan kunnen worden?

  Reactie
  #4

  Op korte termijn is het een fysiologische klacht als gevolg van teveel druk en spanning. Even rust nemen kan al veel helpen. Op lan ge termijn is het een gevolg van een onbewust gejaagd leven, langer de tijd nemen voor herbezinning is dan gewenst.
  Maar je kunt er heel oud mee worden en er een behoorlijk leven mee leiden, dus noodzaak is er niet, evenmin als het schadelijk is. Vervelend.

  Reactie
  #5

  Hey,

  Bedankt voor de reacties!
  Uit de reactie van jou, juno, begrijp ik dat het wel iets is wat dus altijd terug kan komen?

  Groet,

  Niels

  Reactie
  #6

  Een juiste aanpak van het hyperventilatie syndroom is afhankelijk van de ernst van de klachten. Sommigen hebben eenmalig wat adem tekort, anderen kunnen van de stress niet meer goed functioneren.

  Uit de fysiologie van het hyperventileren is eenvoudig te begrijpen wat de klachten kunnen zijn.

  Als de klachten vaker optreden en u er veel last van heeft, overweeg dan een grondiger aanpak, mogelijk met een psycholoog om uw dagelijks functioneren bewust te krijgen en veranderingen door te voeren zodat u minder vaak buiten adem raakt.

  Reactie
  #7

  Mijn antwoord is wel wat laat, maar toch. Gebeurt het erg plots, het verhogend van de hartslag? Zo van de ene slag op de andere?
  Hoe snel gaat die dan?
  Het zou anders best wel eens een vette Tachycardie zijn ... Ik ben onlangs nog geopereerd voor een AV nodale re-antry tachycardie, hoewel het evengoed een WPW kon zijn ...

  Reactie
  #8

  Verklaar je nader!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Tachycardie kan vele oorzaken hebben. Het kan een normale reactie op stress zijn. Een andere oorzaak kan uitdroging zijn. Ook gebruik van bepaalde stimulerende middelen, zoals koffie of coca├»ne, kunnen tachycardie veroorzaken. Afhankelijk van de manier van ontstaan en de condititie van de pati├źnt kan tachycardie gevaarlijk zijn en moet het behandeld worden. In sommige gevallen kan tachycardie levensbedreigend zijn.

  Reactie
  #10

  Ik bedoel wanneer er van de ene slag op de andere een duidelijke verandering is in hartritme. (Om mijzelf te gebruiken als voorbeeld: Als ik een hartslag heb van pakweg 150bpm, kon deze plots, in een fractie van een seconde 240+bpm gaan)

  Als het opbouwt, tjah, dan kunnen er vele redenen zijn ...

  Reactie
Reageer op: Onverwacht verhoogde hartslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief