Zoon heeft dikke ader in nek/hals

  • #1

    Onze zoon is 6 jaar. Als sinds dat hij baby was heeft hij een ader aan de zijkant van zijn nek/hals, die opzet als hij huilt of schreeuwt of op een andere manier druk op zijn hoofd uitoefent. Ook ontstaat er dan een soort bobbeltje. In rust is er niks te zien.

    Het is op het consultatiebureau nooit ter sprake gekomen. Ik hoop dus dat het meevalt, want anders was het de arts daar vast wel eens opgevallen.

    Nu vroeg ik me toch een beetje af of dit geen kwaad kan. Wie herkent dit? (Ik google liever niets meer want dan komt alles toch uit op kanker of iets anders waar je niet blij van wordt) Hopelijk kan iemand mij gerust stellen. En anders wordt het toch even een belletje naar de huisarts.

    Reageer
    #2

    Hier nog een foto waarop hij aan het schreeuwen was, en de uitstulping duidelijk te zien is.

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    "Het is op het consultatiebureau nooit ter sprake gekomen. Ik hoop dus dat het meevalt, want anders was het de arts daar vast wel eens opgevallen."    Als het alleen maar aanwezig is als hij schreeuwt, kunnen ze dat op het consultatiebureau ook niet zien.

    Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
    #4

    Ooit met een kind op het consultatiebureau geweest? Vast niet. Daar gillen ze regelmatig de boel bij elkaar. Vooral als ze vaccinaties krijgen.

    Ook is hij geboren in het ziekenhuis met een keizersnede en daar meteen onderzocht door de kinderarts. Ik was alleen benieuwd of iemand dit herkent.

    Reageer
    #5

    Wat w mijn zoontje van 4 heeft dit ook. Ben je er al naar de huisarts geweest weetje al wat er is. ik ben heel benieuwd want ik wil het ook even na laten kijken.

    Reageer
    #6

    Onze dochter heeft dat ook. Ook alleen zichtbaar als ze zicht druk maakt

    Reageer
    #7

    Mijn dochter heeft hier ook last sinds de geboorte en ben er ook benieuwd naar wat de uitslag van is.

    Reageer
    #8

    Hoi,

    Precies zoals je beschrijft. Mijn zoon heeft ook de ader in zijn nek zichtbaarder opgezet bij emotionele buien. Hier ook tot op heden niemand over horen spreken. Het lijkt wel een grote ader van bloedtoevoer te zijn die dikke bij de opperhuid ligt, mogelijk de buitenste halsader. Ik vind het ook nu mijn zoon 5 jaar is, een blijvend iets waarover ik zorgen heb. Dus ik begrijp je gevoel geheel.
    Succes met vinden ervan. Ik ga het ook eens navragen. Kwam door googlen erover op dit Forum.

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn dochtertje (2jaar) heeft dit ook. Op consultatiebureau zelf ter sprake gebracht omdat ik dezelfde zorgen als jullie heb, advies om naar huisarts te gaan! Aanstaande maandag hebben we een afspraak, ben benieuwd. Is er inmiddels al iemand bij huisarts geweest?

    Reageer
    #10

    inmiddels bij de huisarts geweest en na overleg doorverwezen naar kinderarts, beide gaven aan dat dit niet iets is wat regelmatig voorkomt. We hebben volgende week een afspraak staan voor een echo van de hals om te bekijken hoe haar aders in haar nek lopen en of ze andere opvallende zaken zien. 

    Reageer
    #11

    Mijn dochter is 5 en heeft dit ook . Exact hetzelfde! Zojuist de huisarts gebeld voor een afspraak maar ik dacht ik ga vast even op internet kijken. Ik ben dus heel benieuwd wat jullie te horen kregen in het ziekenhuis.

    Reageer
    #12

    Mijn dochter heeft het ook. Wat werd er in het ziekenhuis bij jullie gezegd?

    Reageer
    #13

    Onze zoon van 18 maanden heeft het ook precies zoals jullie beschrijven. Binnenkort echo maken in het zkh. Weet er iemand al iets meer?

    Reageer
    #14

    Hoi mama,

    Is er al meer bekend?

    Reageer
    #15

    Bij onze zoon bleek het om een onschuldig vetbultje te gaan.

    Reageer
Reageer op: Zoon heeft dikke ader in nek/hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief