opzwellende ader hals

 • #1

  Ik heb al een tijdje last van een opzwellend/kloppend stukje ader aan de linkerkant in mijn hals. Deze zwelling duurt kort (nog geen seconde) en neemt daarna weer af, maar dit blijft wel continue zo door gaan. Het lijkt erop alsof het bloed er op dat stukje moeilijker doorheen stroomt en de ader daardoor steeds even opzwelt. Soms is de zwelling c.q. het kloppen duidelijk zichtbaar, soms wat minder goed. Ben een beetje een hypochonder, denk al snel dat ik een ernstige of levensbedreigende aandoening heb dus maak me hier stiekem best een beetje druk over. Weet iemand wat het is en of het kwaad kan?

  Reactie
  #2

  Dit is de arterie carotis.

  Reactie
  #3

  Arteria carotis is de wetenschappelijke benaming voor een halsslagader.

  Deze slagader, die ook wel kortweg carotis wordt genoemd, ligt zowel links als rechts in de hals, waar hij langs de luchtpijp en de slokdarm van borst tot aan het hoofd loopt. Deze slagader dankt deze naam vanwege het optreden van bewusteloosheid bij langdurige druk op de a. carotis.

  De halsslagaders voorzien het hoofd en de nek van zuurstofrijk bloed. In de nek splitst de carotis zich in een arteria carotis interna en een arteria carotis externa. Het traject proximaal van deze splitsing wordt a. carotis communis genoemd.

  Afbeelding: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Gray513.png

  Reactie
  #4

  De halsslagader kan worden gebruikt voor het meten van de polsslag, als deze om welke reden dan ook aan andere slagaders niet of niet goed voelbaar is.

  Reactie
  #5

  Heel leuk dat jullie uitleggen wat een hals slagader is, maar de vraag luidde:

  Wat is er aan de aan de hand als je last hebt van kloppingen?

  Reactie
  #6

  Wat is het antwoord volgens jou dan?

  Reactie
  #7

  Ik heb het laatste jaar precies hetzelfde, doet geen pijn maar is een raar kloppend gevoel en gaat ook weer snel weg, ben toch eens benieuwd hoe en wat.?

  Reactie
  #8

  Hallo
  Ik ben een geneeskunde student.
  Als pulsaties van de a carotis zo sterk worden dat je het gaat merken, is dit aanleiding te denken dat de systolische druk te hoog is en daarmee ook de bloeddruk. Als dat zo is loop je risico op allerlei aandoeningen, hartischemie en cerebro vasculair accident

  Ik raad je aan een bloeddrukmeting bij je huisarts af te nemen en over het algemeen je huisarts te bellen voor informatie en niet je info van internet af te halen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Caro ik lees je verhaal omdat ik juist opzoek was naar een opzwellend alsof er een ader word opgepompt en net wat je zegt in een 1 a 2 secondes en het zakt af voor mijn gevoel een sissend gevoel en alsof hij op springen staat en het zwakt weer af wilde dit met je delen en ik herken je verhaal heel goed, ben wel van plan om dit te laten onderzoeken misschien ben je er inmiddels al achter gezien de datum groetjes van C.O. uit amsterdam.

  Reactie
  #10

  Heb toevallig dit gister aan de cardioloog gevraagd die gespecialiseerd is in hartritmestoornissen. Zijn antwoord was dat het ritmestoornissen zijn. Als je aan je pols voelt dan voelt hij ook zwakker aan (hoeft niet fout te zijn).Maar het is wel een vervelend gevoel.

  Reactie
  #11

  hallo,ook ik ken het vervelende gevoel van zo'n ader in de hals die voelbaar(en soms zichtbaar) klopt. ik gebruik bloeddruk verlagende medicatie. Bij mijn thuismeting was de waarde acceptabel voor mij 135/85 dus niet echt schrikbarend hoog ondanks de "klopende" ader.

  Reactie
  #12

  Is een normaal verschijnsel. Mijn vrouw heeft een grote ader in haar hals die tot over haar gezicht loopt. Daar kun je haar hart in zien kloppen. Ook heeft ze overal aderen in haar gezicht en hals. Maar die ene ader valt dus echt op. Soms twee cm dik, blauw en flink kloppend. Ze speelt weleens met die ader. Ze drukt haar dicht en laat dan los. Dan zie je hoe het bloed er doorheen stroomt.

  Reactie
  #13

  aandoeningen van het vatenstelsel of aan het hart kunnen ernstig zijn, stop met zaken op te zoeken of forums waar de helft van de mensen niets van medische achtergrond hebben en ga naar een arts!

  Reactie
Reageer op: opzwellende ader hals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief