pijn op borst

 • #1

  Ik heb zo 10 keer per dag pijn op de borst rechtonder de linker borst, het begint met een hevige steek die een minuut aan houd als dat over is gaat mijn hart als een haas tekeer, ik had het eerst altijd als ik hoeste of een rare beweging maakte maar nu krijg ik het ook als ik niks doe bijv. als ik in bed lich wie kan mij vertellen wat dit betekend, licht dit aan mijn hart of aan mijn borsten ik heb 85E.

  groet tes.

  Reactie
  #2

  Pijn op de borst door het hart kan levensgevaarlijk zijn. Ga naar de huisarts.

  Reactie
  #3

  Doe je regelmatig zelfonderzoek aan de borsten? Nooit knobbeltjes gevoeld of andere rare dingen aan je borsten gehad?

  Reactie
  #4

  ik heb een dochter van 16 maand die heeft borstvoeding gehad en nu heb ik allemaal bobbeltjes in mijn borsten van de melk

  groet tes

  Reactie
  #5

  In het algemeen is het goed om vertrouwd te zijn met uw eigen lichaam. Zo kunt u veranderingen gemakkelijker herkennen. Of het nu gaat om het controleren van uw voeten op teenschimmel, van uw tandvlees tijdens het poetsen, van uw huid op moedervlekken of van uw borsten en oksels op knobbels, het is goed om uw lichaam goed te kennen. Zelfonderzoek van uw borsten hoort daar ook bij. U weet daardoor hoe uw borsten er uitzien en hoe ze aanvoelen. U zult ook merken dat uw borsten tijdens de menstruatie anders aanvoelen dan twee weken erna.

  Hoe vaak borstzelfonderzoek?

  Vrouwen bij wie geen borstkanker in de familie voorkomt, hoeven hun borsten niet maandelijks te controleren. Wetenschappelijk onderzoek bij grote groepen vrouwen heeft aangetoond dat maandelijks zelfonderzoek bij hen de kans op overleving van borstkanker niet groter maakt.

  Vrouwen bij wie wel borstkanker in de familie voorkomt, krijgen wel het advies de borsten maandelijks zelf te controleren.

  Hoe onderzoekt u uw borsten?

  U kunt uw borsten het best onderzoeken door te kijken én te voelen.

  U kunt uw borsten het best onderzoeken door te kijken én te voelen.

  Lees verder in de patiëntenbrief van het Nederlands Huisartsen Genootschap over 'Zelfonderzoek van borsten':

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Zelfonderzoek-van-de-borsten.htm

  Reactie
Reageer op: pijn op borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief