Hartkloppingen en lage hartslag

  • #1

    Beste Dokter.nl en bezoekers,

    In het voorjaar van 2020 heb ik in rust hartkloppingen gekregen. Deze waren zo heftig dat mijn stiefvader 112 heeft gebeld. Bij aankomst van de Ambulance wezen de testen tot niks uit, alles was goed. De ambulancemedewerker heeft mij toen zo gerust gesteld dat ik voor langere periode geen hartkloppingen meer heb gehad.
    Ik vermoed dat dit destijds met mijn deadlines voor school te maken had, waar ik mij toen wat druk over maakte: stress dus. Mijn vraag is ten eerste of stress (hevige) hartkloppingen kan veroorzaken?

    Nu, een jaar later, zijn de hartkloppingen weer terug. Voor mijn gevoel erger dan destijds en ook veel vaker (soms tot wel 4 keer per dag). Ik maak me er enorm veel zorgen om en heb daarom voor één dag een holter voor gekregen. De uitslag wacht ik nog af, maar die dag heb ik weinig klachten gehad.

    Nu voel ik me de laatste tijd wat eenzaam. Het is sinds een half jaar uit met mijn vriendin en daar zit ik tot op de dag van vandaag nog steeds mee. Kan dit er mee te maken hebben?

    Tot slot wil ik vragen wat nog andere oorzaken kunnen zijn voor hartkloppingen en wat ik er mogelijk aam zou kunnen doen? En of het gevaarlijk is?

    Ik hoor het graag en alvast bedankt.

    Andere reacties zijn ook welkom.

    Vriendelijke groetjes,

    Lars (22)

    Reageer
    #2

    Stress, spanningen, angst en emotionele gebeurtenissen kunnen dat soort klachten wel veroorzaken. En dan waarschijnlijk door hyperventileren.
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle reactie.

    De score van de test is 63.

    Heeft een lage hartslag hier ook mee te maken? Een hartslag van 40? Is deze hartslag en zijn de hartkloppingen gevaarlijk?

    Reageer
    #4

    Met een score van 63 is in ieder geval duidelijk waar de klachten dan vandaan komen. Hoe meet je je hartslag?

    Reageer
    #5

    Met mijn Apple Watch, sporthorloge van Apple.
    Daar zit een hartslagmeter op.

    De resultaten daarvan zijn vaak hetzelfde.

    Reageer
    #6

    Maar niet erg betrouwbaar helaas.  Het beste is meten met wijs- en middelvinger aan de pols

    Reageer
    #7

    Vanochtend was dat 43. Net was het 50.
    Ik ben verder licht duizelig, maar voel me verder prima.
    Zijn dit lage hartslagen?

    Reageer
    #8

    43 lijkt me niet erg waarschijnlijk. 50 in rust zou nog kunnen
    Hoe had je dat gemeten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Andere oorzaken kunnen zijn je voedingspatroon, hormoonhuishouding, eventueel medicijngebruik en tekorten aan voedingsstoffen. Belangrijk is een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarom het beste ook zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Histamine- en tyraminerijke voedingsmiddelen kunnen klachten uitlokken. Denk ook aan toevoegingen als smaakversterker, conserveringsmiddelen, kunstmatige zoetstoffen enz. Een natuurgenezer zou naar je hele gezondheidssituatie kunnen kijken.

    Reageer
Reageer op: Hartkloppingen en lage hartslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief