Sinds 3 weken allemaal vage klachten

 • #1

  Hi, ik ben een jongen van 23 jaar. Sinds 3 weken heb ik veel last van een licht gevoel in m'n hoofd, en soms last van een beetje duizeligheid / zwak in m'n schoenen staan. Het gevoel dat je ieder moment flauw kunt vallen. Daarnaast merk ik dat ik me vaak slechter kan concentreren, en aan het einde van de dag best wel kapot ben en dus minder energie heb dan vroeger.

  2.5 week geleden heeft dit geleid tot een hyperventilatie aanval (nog nooit eerder in m'n leven gehad) en ben ik met spoed naar de huisarts gegaan. Ik kreeg allemaal tintelingen in m'n lichaam en de spieren in m'n handen trokken helemaal samen zonder dat ik er iets tegen kon doen. Gelukkig door rustig te ademen en dat de dokter me gerust stelde ging het al snel beter. Na wat gepraat te hebben was de conclusie dat ik waarschijnlijk overspannen zou zijn. Hierna heb ik me direct voor de rest van de week ziek gemeld en zoveel mogelijk rust genomen. De hierop volgende week was ik gelukkig vrij vanwege een eerder geplande vakantie met m'n vrienden.

  Uiteindelijk die hele week nog wel veel last gehad van een licht/ duizelig gevoel in m'n hoofd, en vaak hoofdpijn achter m'n ogen en achterin m'n hoofd / nek, maar in overleg met de dokter toch besloten om op vakantie te gaan. Die week verder echter wel veel rust genomen, en af en toe wat meditatie oefeningen gaan uitproberen want je moet toch wat.

  Op vakantie (ondanks dat het een vrienden/zuip vakantie zou zijn) toch zoveel mogelijk proberen te ontspannen, m'n vrienden wisten van m'n situatie en respecteerde dat. Overdag ondanks dat ik me vaak redelijk licht in m'n hoofd voelde, moe voelde, of soms erge hoofdpijn had, toch zoveel mogelijk proberen mee te doen met de activiteiten (zwemmen, naar t strand, karten, midgetgolfen, lunchen bij een tentje) de beetje standaard dingen die je op je vakantie doet. Ook wel oprecht veel lol en prima naar m'n zin gehad. De jongens gingen natuurlijk in de avond tot s'ochtends vroeg zuipen en feesten, maar ik sloeg dit dan over en ging rond een uurtje of 1 of 2 slapen.

  Twee keer dacht ik dat het wel beter ging en besloot ik toch mee te gaan drinken, maar merkte ik na 2 biertjes en een cocktail bijvoorbeeld al dat het helemaal fout ging. Ik voelde me dan nog veel licht in m'n hoofd dan normaal, ook een beetje in mezelf gekeerd, en ook nog veel zwakker in m'n schoenen stond voor m'n gevoel. Normaal gesproken ben ik iemand die best veel kan drinken, en niet zo heel snel dronken wordt, dus het voelde heel vreemd met na 2/3 bier zo te voelen. Oprecht alsof je ieder moment neer kan vallen. Die twee keer na dit gevoel ook gelijk gestopt met drinken, het gekke was ook dat ik merkte dat ik me dan opeens weer wat beter voelde als ik een duik in het koude zwembad nam. Misschien omdat al je zintuigen dan in een keer geactiveerd worden ofzo. Na die tweede keer iniedergeval besloten om de rest van de vakantie niet meer te drinken.

  Ondertussen ben ik weer terug in Nederland en gaat het al wat beter met me, sinds deze week ook weer gaan werken. Ik ben voor m'n gevoel al een stuk minder licht in m'n hoofd dan voorheen, maar ik voel me zeker nog niet helemaal 100. Vandaag ben ik bij de dokter geweest om te bespreken hoe het nu gaat. Toen bleek ik ook een te hoge bloeddruk te hebben (150/100). Binnenkort ga ik nog een keer langs voor een wat langere bloeddruk meting, omdat het ook een momentopname kon zijn volgens de dokter. Daarnaast heb ik voor m'n gevoel eigenlijk weinig tot geen spanningen / stress in m'n leven op dit moment.

  Zojuist wilde ik gaan sporten, maar na 2 km hardlopen merkte ik opnieuw dat ik weer helemaal licht in m'n hoofd werd, en weer zware hoofdpijn / last van m'n nek kreeg. Dit heb ik eerder gehad toen ik voor m'n vakantie 2x20 minuten moest fietsen om een PCR test af te nemen. Ook merkte ik dat ik echt een enorm snelle (echt absurd) hartslag in m'n nek had, ik voelde daar even omdat ik ook een soort stekend gevoel had in m'n nek. Het voelde echt alsof die ader keihard zat te pompen ofzo. Dit zou je niet verwachten na pas 2 km hardlopen. Toen ben ik maar gestopt, en rustig naar huis gelopen, en ondertussen voel ik me ook al wel weer beter. Ik vraag me dan af is het wel goed om te gaan sporten?

  Ik vind al deze klachten gewoon zo vaag en wil me zo snel mogelijk weer beter voelen. Iemand enig idee wat er met mij aan de hand kan zijn? Of tips hoe ik dit het beste kan aanpakken, en heir het beste van af kan komen? Voor deze maand was ik eigenlijk altijd gewoon een gezonde jongen, die regelmatig sportte, vrolijk en energierijk was, in het weekend ook wel van een goed feestje of een borrel hield, maar over het algemeen gewoon wel gezond leefde. Het is echt alsof ik mezelf gewoon niet meer herken, en m'n lichaam totaal niet meer vertrouw.

  Reageer
  #2

  Het lijkt er toch op dat je nog steeds regelmatig hyperventileert. Ga naar een fysiotherapeut voor gerichte ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Sporten is niet slecht of verkeerd. Maar niet te veel in een keer

  Reageer
  #3

  'Normaal gesproken ben ik iemand die best veel kan drinken.' Alcohol ontregelt op allerlei manieren je lichaam. Als het alarm niet afgaat dus in de zin dat je niet dronken wordt, wil niet zeggen dat er niks aan de hand is. Alcohol zorgt, door de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat kan uitmonden in insulineresistentie, met bijbehorende klachten. Ook is alcohol een belasting voor je lever. Ook zorgt het voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, zink en vitamine B.

  Kan goed zijn om advies te vragen aan een natuurgenezer om je lichaam wat bij te sturen. Belangrijk is verder om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de suikers langzamer opgenomen worden. Beter dus ook thee of koffie zonder suiker nemen, die koffie alleen als je er tegen kan. Of water drinken. Wat een vakantie betreft misschien de volgende keer wat anders dan met zuipvrienden.

  Reageer
Reageer op: Sinds 3 weken allemaal vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief