Knijpend/drukkend gevoel bij maag

 • #1

  Goedemiddag,
  Ik heb nu al een paar dagen met vlagen een knijpend/drukken gevoel onderaan linkerborst. Beetje lastig uitleggen qua plek. Onderaan t borstbeen zit een kuiltje en daar schuin links onder. Net in de bocht van de ribben. Bij mn maag. Het geeft met vlagen een knijpend/drukkend gevoel. Ongeveer ten groote van 2 a 3 vingers doorsnee. Het beangstigd me wel. Ik kan er geen touw aan vast knopen wanneer het komt. Soms in rust, soms tijdens wat doen...
  Ik loop al jaren bij de cardioloog. Runners en overslagen. Kan er oud mee worden, niet gevaarlijk. Had er carvedilol voor, maar daar op proef mee gestopt, nu sinds een week of 3 a 4, vanwege de bijwerkingen (8 kg aangekomen en duizelig). Uiteraard op advies cardiloog. Wel op korte termijn een holter omdat er meer en andere overslagen zijn (was al voordat ik stopte met carvedilol)

  Moet ik me zorgen maken om mn hart of iz dit mijn maag of spieren?

  Hopelijk kan iemand me gerust stellen.
  Ik ben overigens een vrouw van 47

  Reactie
  #2

  Even als toevoeging... die knijp/druk momentjes duren nog geen minuut.

  Reactie
  #3

  Ik denk dat het maagklachten zijn. Maar gan wel met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #4

  Dank je wel, John

  Ik neem aan dat dat kan wachten tot volgende week? Menstruatie er ook vandaag bij. Merk de laatste 3 a 4 maand al dat t dan 3 vd 4x veel erger is qua runners en overslagen. 3 maand geleden zei de cardioloog dat ik dan maar een tabletje extra zou nemen. Maar ja, ben inmiddels bijna een maand gestopt met carvedilol (advies cardioloog ivm bijweringen)

  Ik probeer te relativeren, maar ben moeen dan gaat dat lastig. Maar als t mn hart zou zijn, zou ik neem ik aan meer klachten hebben.

  Wel heb ik ook mn darmen van slag (bekend met prikkelbare darm)

  Reactie
  #5

  Je kunt daar het weekend mee wachten

  Reactie
  #6

  Aangezien ik geen huusarts loper ben, ben ik nog niet geweest. Heb t niet zo op mn huisarts. Onlangs al een fout gemaakt wat door cardioloog en apotheek bevestigd is en stuurt alles aan op, zit tussen de oren.

  Dus ik weet t antwoord al van hem.

  Nu had ik al last van mn darmen (heb ook pds), maar de laatste dagen is het na het avind eten helemaal mis,en sinds gisteren gewoon echt buikloop. Die druk op die plek in de maag zit er met vlagen nog steeds.

  Kan het niet zijn dat ik "gewoon" een buikgriepje heb? Of toch naar huisarts?

  Vind t aan de andere kant wel wat eng ondat mn oma aan maagkanker is overleden (toen was ik een paar jaar, dus heel lang geleden)

  Reactie
  #7

  Het kan natuurlijk een virus zijn

  Reactie
  #8

  Ben ik nog 1 keer... Ik wil t een plekje kunnen geven. Was eerst bang voor mn hart aangezien ik ook bij cardioloog loop. U dacht meer aan de maag. Zoals hierboven gezegd is mijn oma heellang geleden, toen ik een paar jaar was, overleden aan maagkanker.

  Maar de ene dag gaat t beter dan de andere. Vandaag ook in de avond last. Bij voorover bukken lijkt t soms net of er iets in de weg zit.

  Ben daaeom aan het denken... hart, maag, of toch de darmen... Duurt inmiddels ruim een week dat ik die drukkende/samentrekkende pijn/gevoel heb (zeer doet t niet). En het is ook met vlagen. Ene dag meer last dan een ander dag. Vooral overdag, s nachts niks geen last. Kan iemand me iets meer vertellen? Gewoon nog een tijdje afwachten? Ben beetje amgstig voor iets ergs. Ben 47. Maar als t iets ergs was, zeker met de maag of t hart, zou het toch wel continu zijn of juist bij/na t eten? Heb wel regelmatig na het avond eten diarree, maar heb al tig jaar een prikkelbare darm, welke die klachten van diarree na het eten ook veroorzaakt

  Alvast bedankt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het doet mij toch vooral aan maagklachten denken

  Reactie
  #10

  En welke richting moet ik dan op gaan denken? 🙃 Gewoon nog tijdje aankijken? Hoe grootbis dr kans dat t vanzelf weg gaat? Hoe lang kun/mag je met zoiets wachten?
  Afgelopen nacht gedroomd, schrok wakker met een hoge hartslag (over de 100) en kreeg pijn op die plek. Mn man heeft zoiets van... ik denk spieren of iets...

  Reactie
  #11

  Tja, zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Ga gewoon naar de huisarts met de klachten

  Reactie
Reageer op: Knijpend/drukkend gevoel bij maag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief