Iets aan het hart?

 • #1

  Hi,

  Ik maak me wat zorgen. Ik ben absoluut niet flauw en kan goed relativeren, maar over dit ben ik enigszins wat onzeker; Vanmorgen kwam ik op mijn werk en ging ik achter mijn pc zitten. Na een tijdje voelde ik één harde boenks thv mijn hart, het was er maar 1. Direct daarna was ik voor 3 seconden onwijs licht in het hoofd, zodanig dat ook mijn zicht verminderd werd (sterretjes zien). Daarna verdween het. Ik voelde me daarna de hele dag een beetje raar. Toen ik bij mijn ouders was zeiden zij ook echt meteen dat ik een grauwe kleur in het gezicht had zonder dat ik vermeld had wat die ochtend was gebeurd.

  ik ben tevens 25 jaar. Ik rook niet, drink bijna niet (alleen soms in het weekend. Maar nu al 3 weekenden niet), ik drink elke dag veel water, ik eet bewust en veel vers en relatief weinig vlees, en ben redelijk actief. Op mijn werk loop ik elke dag minimaal 10.000 km.

  Wat zou dit kunnen zijn? Aanleiding om contact te zoeken met de huisarts?

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Wat ook wel apart is, ondanks dat ik actief ben, veel loop en regelmatig sport heb ik een relatief hoge hartslag vind ik. In rust (op de bank liggen) zo rond de 75 á 80 p/min en als ik loop (op het werk bijv) zo tegen de 100 p/min en misschien soms wel eens hoger.

  Reactie
  #3

  Excuus, weer een aanvulling; verder heb ik al de gehele dag een beetje een raar gevoel in mijn borst thv het hart. Soms af en toe een vaag dof steekje.

  Reactie
  #4

  10.000 km op een dag lijkt me wel wat veel.. neem contact op met de huisarts

  Reactie
  #5

  Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #6

  10.000 km was inderdaad een typfout, het moest 10.000 m zijn. Maar verder heb ik helemaal niks aan je antwoord. Bedankt.

  Reactie
  #7

  Dat snap ik. Maar ik kan je ook niet onderzoeken via internet , dus heb ik eigenlijk niet veel meer keus dan je naar de huisarts te verwijzen

  Reactie
  #8

  Als ik direct onderzocht wil worden, had ik wel contact opgenomen met de HAP ipv dit forum. Ik ben fysiotherapeut, ik kan middels animistische gegevens - indien in mijn expertise - ook een aanbeveling doen de HA te bezoeken. Ik kom hier om middels meerdere mensen klinisch te redeneren wat het zou kúnnen zijn. Ik zoek middels dit forum niet direct naar een diagnose.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey,

  Mijn ervaring is dat je hier op het forum van medegebruikers vrijwel geen antwoord krijgt......

  Zelf heb ik ook meerdere keren een topic gemaakt met vragen aan lotgenoten over mijn enkelblessure, maar daar reageert behalve John ook niemand op.  Ik ben wel erg blij met zijn adviezen trouwens😉

  Reactie
Reageer op: Iets aan het hart?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief