Hoge bloeddruk icm hartklachten

  • #1

    Goedenavond,

    Ik ben een man van 31 in redelijke conditie. Licht overgewicht (96kg met lengte 1.91).

    Ik heb sinds ik twintig ofzo ben altijd al een verhoogde bloeddruk gehad, echter daar is nooit wat aan gedaan (je bent nog jong enz.) en ik had niet echt secundaire klachten.

    Nou had ik vorig jaar december een longontsteking waar ik behoorlijk lang mee rondliep. Toen deze eindelijk was gediagnosticeerd was werd ik op de avond na de diagnose wakker met een zeer vreemd gevoel en rode vlekken overal. Ik dacht aan een allergische reactie dus belde 112. Het bleek geen allergische reactie te zijn, wel had ik een bloeddruk van 240/130 en werd ik naar de eerste hulp gebracht (deze hoge waarde is alleen op basis van aanval!). Twee dagen later weer een aanval met hoge bloeddruk 210/120. Het werd op stress gegooid. Voor de zekerheid was er wel bloed afgenomen bij de eerste help en ben ik naar de allergoloog gegaan, maar die bevestigde icm de hoge bloeddruk en het ontbreken van allergenen dat er geen allergische reactie had plaatsgevonden, maar flushing. Gek genoeg stelde hij niet voor om toch maar eens verder te kijken naar wat er dan wel precies aan de hand is. De ha ook niet.

    Ik was zelf niet echt in de mindset om hier verder op in te gaan, dus heb het op zijn beloop gelaten. Het ging aanvankelijk wel beter, maar gaandeweg kreeg ik weer spontane episodische aanvallen met hartkloppingen, korte ademhaling, een zeer gejaagd gevoel en ongetwijfeld een hoge bloeddruk (niet gemeten). Bij de ha had ik wel hoge bloeddrukken van 160/110. Toen werd het nog steeds op stress gegooid.

    Ik ben ook meerdere malen wakker geworden met hartkloppingen, één keer met het gevoel dat het bloed uit mijn gezicht wegtrok en toen ik daarna over moest geven trok het weer weg. Toen werd ik het zat. Ik ben van ha gewisseld en heb alles op papier gezet en ben naar een nieuwe ha gegaan. Deze heeft een 24u bloeddrukmeting aangevraagd en surprise, de bloeddruk was te hoog (maximaal 160/110), soms ook normale waarden of onder de 135/85. Toen kreeg ik metropolol 25 mg. Dit alleen werkte niet want ik kreeg nog steeds episodes met hartkloppingen, hoge bloeddruk 190/115 en dan zakt het weer weg. Mijn bloeddruk daalde wel als ik geen episodes had naar normale waarden van 120/80. Nu heb ik inmiddels Irbesartan 300 mg erbij. Nou lijkt de bloeddruk wel enigszins te worden tegengehouden maar ik heb nog steeds hartkloppingen waarbij de hartslag naar 120/130 kan gaan uit het niets, in de rij bij de winkel bijvoorbeeld. Ook lijkt de niet meer zo hoog stijgende bloeddruk te zijn omgezet in extra spanning en gejaagdheid tijdens die episodes, die ik door heel mijn lichaam voelde. Soms is het zo erg dat alleen oxazepam me eruit kan halen.

    Er is een onderzoek bij de internist gaande, waar ik op 30 sept de uitslag krijg van mijn bloed- en urinetesten. Hierbij is de nier- en bijnierfunctie uitgebreid onderzocht.

    Ook bij lichte activiteiten als traplopen kan ik een hartslag van 130 hebben en kortademigheid en bij het opstaan uit liggende positie idem! Mijn hartslag gaat van 60 naar 130 door alleen op te staan. Ik heb ook een eventrecorder inmiddels, waarmee ik dit heb opgenomen. Vorige week werd ik tevens wakker met spierkrampen in mijn kuit, in mijn bovenbeen en daarna met koortsrillingen zonder koorts en klappertanden en een hartslag van 110. Nou was het redelijk koud, maar de rillingen hielden een uur aan. De ha gooide dit op stress wegens de situatie (kunnen ha ook nog iets anders bedenken dan steeds stress te zeggen?). De pijnlijke, brandende kuiten zijn niet overgegaan en ook heb ik regelmatig een gevoelloze rechterhand (slapend).

    Nou is mijn vraag:
    -Wat kan nou van die episodische aanvallen van torenhoge bloeddruk, hartslag en gejaagdheid veroorzaken? Het ging ook eerst door de medicatie heen.
    -Hoe moet ik de kortademigheid bij inspanning en hartkloppingen bij geringe inspanning zoals traplopen duiden? Ikzelf zit te denken aan dat ik wellicht weer iets met de longen heb, gezien ik ook regelmatig scherpe pijn op mijn rechterborst heb, dit had ik vorig jaar ook.

    Maar dat verklaart niet de krampen en tintelingen. Zou het verhoogd kaliumgehalte door de medicatie kunnen zijn? Irbesartan kan dat geven.

    Ik ben het iig meer dan zat om me ooit nog in de stresshoek te laten wegzetten door wie dan ook, er is zo overduidelijk wat fysieks aan de hand. Ik ga vanaf nu veel proactiever te werk. Bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    Je zou met die klachten ( bloeddruk en hartkloppingen) naar een cardioloog moeten gaan. Vraag om een verwijzing

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk icm hartklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief