zien kloppen van buik

 • #1

  Hallo,

  Sinds kort zie ik letterlijk mijn hartslag kloppen in mijn buik. Ook bij mijn bortskas zie ik mijn hart kloppen. Is dit normaal? Hebben meer mensen dit?

  Gr, Michelle

  Reageer
  #2

  Op je borstkas zie je de ictus cordis kloppen, dat zie je vaak bij wat slankere mensen, zo halverwege de borstkas aan de linkerzijde. (Als je geen situs inversus hebt). Dat is dus heel normaal.

  Reageer
  #3

  Wel, van mij zag je het ook kloppen.
  Maar dan zo erg dat wanneer ik in de winter mijn trui/jas/sjaal aanhad, je mijn sjaal op mijn jas zag op en neer gaan. Waarom klopt een hart soms zo intens?

  Reageer
  #4

  Ja dat vraag ik me ook af. Bij mij klopt het ook nogsteeds heel intens. Bij jou is het wel over gegaan dus? Zal het iets te maken kunne hebben met het slikken van de pil? of van een hoge bloeddruk ofzo?

  Reageer
  #5

  Van mij is het beter nu, sinds ik bèta-blokkers moet nemen.

  Hoe het komt dat mijn hart zo intens klopte weet ik niet, heb een tijdje moeten revalidatie doen (gewoon sporten met plakker sop je buik) en toen had ik da gevraagd. ze zei dat da wel vaker voorkwam, tot ik dan eens toonde hoe het van mij ging (en toen viel het nog mee)...
  tiens, zo heb ik da toch nog nooit gezien was wat ze toen zei XD.

  Nu heb ik het nog af en toe als mijn medicatie zo begint uit te werken of ik echt een grote inspanning gedaan heb.
  Ik voel het ook niet meer constant kloppen.

  Aan mijn bloeddruk ligt het in alle geval niet, want die is altijd in orde.

  Reageer
  #6

  Hallo,
  ik heb ook het gevoel dat mijn hart in mijn buik klopt.
  Tot mijn schrik vond ik op internet een onderzoek over aneurysma. Daarbij werd de zeldzame klacht van mensen met het gevoel dat hun hart in hun buik klopte weergeven.
  Nou wil ik niet zeggen dat dit zo is, ik ga nu zelf een onderzoek laten doen. Dus misschien is het verstandig om een je buikorganen eens na te laten kijken?
  Ik heb ook last van wat waarschijnlijk een blaasontsteking is en mijn buik is wat opgezwollen. Ook af en toe pijn in de onderbuik. Iemand een idee van wat dit is?
  Nouja ik ga het vandaag laten onderzoeken...
  Groetjes en sterkte allemaal! m

  Reageer
  #7

  Een aneurisma van de buikaorta is iets dat alleen op latere leeftijd voorkomt. Tenzij er een zeldzame aangeboren vaatwandafwijking is. Hoe oud ben je Mo?

  Reageer
  #8

  Ik heb hier ook last van. Vaak voel ik mijn hart kloppen in mijn buik. Het is vaak heel hevig, heviger dan mijn hartslag op de plek waar mijn hart hooey te zitten.. Ook heb ik vaak last van buikpijn op deze plek. Ongeveer ter hoogte van mijn navel. Ik heb de term aneurysma ook maar eens nagezocht na het lezen van dit forum. Ik vind het natuurlijk een verontrustend verhaal, vooral als je bedenkt dat dit kloppende gevoel gepaard gaat met buikpijn in mijn geval. Maar zoals ik gelezen heb, is de buikpijn vaak alleen maar aanwezig enkele dagen voor de ruptuur (scheuring) van de aneurysma. Vaak overleef je dit niet. En aangezien ik al enige tijd met deze klachten rondloop, lijkt me dat een aneurysma in mijn geval (gelukkig) niet aan de orde is. Wat trouwens ook meespeelt is dat ik 17 ben, en een aneurysma vaak voorkomt bij oudere mensen, zoals hierboven ook genoemd is. Ik heb verder op internet gezocht, en vaak komt naar boven dat het de aorta kan zijn, die je voelt kloppen. Maar als je net als ik ook last van buikpijn hebt, kan het toch verstandiger zijn om naar de dokter te gaan. Althans, dat ga ik doen.

  Groetjes

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb ook iets raar soms heb krijg ik op eens 3 eele grote langzame hard klopen en krijg dan ook beetje geen lucht

  Reageer
  #10

  Wesley, zou het kunnen dat je dan stress hebt en last hebt van hyperventilatie. Omdat je een relatie legt tussen het zien van het kloppen van je hart in je buik en het benauwd worden tegelijkertijd dus...?

  Reageer
  #12

  zal ik er met de dokter heen gaan heb ook op eens pijn bij men hart soms:S

  Reageer
  #13

  Laat je weten welke diagnose de huisarts stelt?

  Reageer
  #14

  Hallo, ik heb ook van dit soort dingen. Als ik plat op men rug lig en ik zet een glas water op men borstkas of buik vliegt het water er aan alle kanten uit. Ik heb dit de hele dag door. Ook voel ik men hart 24-7 kei hard kloppen. Niet snel maar hard. Na alles wat je leest op internet schijt ik wel 20 kleuren stront. Ik hoor et wel als iemand hier een logische verklaring voor heeft. Groetjes

  Reageer
  #15

  Hoeveel hartslagen heb je per minuut? Meet een paar keer met een secondewijzer van een horloge en neem dan een gemiddelde. Ik ben benieuwd.

  Reageer
Reageer op: zien kloppen van buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief