Teen uit de kom

  • #1

    Hallo,

    Ik had morgen eigenlijk voor de luchtmobiele brigade kennismakingsdagen.
    Nu had ik vorige week mijn teen uit de kom doordat ik tegen een deur ben aangelopen. Het ging wel redelijk, elke dag ingetaped maar nu ben ik vanochtend gevallen met de scooter en nu doet het weer heel erg pijn.
    Hoe lang duurt het herstel ongeveer? Want ik heb me wel afgemeld en aangemeld voor 15 februari. Dat is over 3 weken. Is het dan vaak wel over? Of duurt zoiets veel langer?

    Mvg

    Sjaak

    Reageer
    #2

    het is trouwens de teen naast de kleine teen

    Reageer
    #4

    Had nou niemand even kunnen reageren op deze jongen?

    Ik heb het nu ook namelijk ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #5

    Bij mij is het nu ruim 3 maanden geleden gebeurt aan mijn grote teen, ik kan hem weer bewegen en er op staan, mee lopen etc. maar ik ben dans docent en na een lange dag van veel doen doet hij nog steeds wel eens zeer. de Fysio zegt, dat het herstel per persoon en per gewricht verschillend is en dat het vooral bij de kleinere gewrichtjes best lang kan duren. Succes ermee in ieder geval. Ik raad altijd aan gewoon eventjes langs de fysio te gaan.. dan heb je een professioneel inzicht.

    Reageer
    #6

    Hallo,
    Een teen kan niet uit de kom gaan want er is geen kom in een teengewricht. Inderdaad hangt het herstel af van de persoon en het trauma. Als je het niet vertrouwt gewoon langs de fysio of huisarts gaan.

    Reageer
    #7

    Wat vreemd dat een teen niet uit de kom kan gaan. Mijn teen naast de grote teen is nl nadat ik deze hard had gestoten uit de kom geschoten. Tenminste dat zei de arts. en na een verdoving heeft hij hem weer terug erin gezet en stond hij weer recht.
    Als een teen NIET uit de kom kan gaan wat heeft hij dan gedaan .........

    Reageer
    #8

    Een luxatie (ontwrichting) van de halux (grote teen) is wel degelijk mogelijk.(hyperextensie in het interfalangeale gewricht).
    Het is niet letterlijk "uit de kom" zoals dat bij een schouder of heup het geval kan zijn maar in ieder geval wel een ontwrichting. De teen wordt dan in de regel weer gezet.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Teen uit de kom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief