Herstellen afgezaagde vingertop

  • #1

    4-5 weken geleden heb ik het topje van mijn ringvinger afgezaagd. Schuin door mijn kootje naar de nagel. In eerste instantie is er voor gekozen het topje er aan vast te zetten om de vinger compleet te zouden en er werd gesproken over de pees herstellen nadat het bot weer aan elkaar was gegroeid en de vingertop in leven bleef. Gedurende de controle periode werd er vanuit gegaan door de verpleging dat het bot genas en werd er alleen naar de wond gekeken. Ook heb ik steeds aangegeven dat het leek alsof mijn vingertop los bleef zitten. Bij ieder bezoek heb ik aangegeven dat ik de vinger gespalkt wil hebben omdat ik nog niet weet hoe sterk het is. Na 3 weken kwam de arts-assistent kijken en vertelde mij dat het goed genas en dat er bij een volgend bezoek gesproken zou worden over een pees operatie om die te herstellen. Ook toen heb ik weer aangegeven dat het leek alsof het los zit.

    Vandaag kwam ik in het ziekenhuis en sprak ik voor het eerst een chirurg. Hij vroeg hoe het ging en ik vertelde hem dat het nog steeds pijnlijk is en dat het lijkt of de vinger nog los zit. Hierop liet hij een röntgen maken en daar was duidelijk op te zien dat het bot niet eens goed tegenover elkaar ligt en zeer zeker niet aan elkaar. Zijn reactie was dat hij zou gaan opereren en het bot aan elkaar zetten waardoor het kootje ook vast komt te zitten en de vinger een permanent licht gebogen stand krijgt. Dit is ebruikelijk krijg ik nu te horen. Wederom een ander verhaal. Wat is gebruikelijk? Waarom is er na 4 weken pas een foto gemaakt?

    Is het niet gebruikelijk dat een bot gezet wordt en dat er dan genezing kan plaats vinden alvorens men alles gelijk vast gaat zetten? Ik was niet alert genoeg om hier op te reageren maar nu ik thuis ben en het op mij in werkt rammelt het hele verhaal en heb ik iedere keer andere berichten gehoord. Is het tijd voor een second opinion en kan ik de röntgen foto's van het ziekenhuis meekrijgen hiervoor? Ik ben echt op zoek naar informatie want mijn gevoel geeft aan dat het niet helemaal gaat zoals het moet gaan.

    Reageer
Reageer op: Herstellen afgezaagde vingertop


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief