RX: breuk in vinger te zien of niet?

 • #1

  Hallo

  Ik heb 8 weken geleden mijn vinger bezeerd bij het touwtrekken.

  Hij werd dik en blauw en de week erna ben ik ermee naar de dokter gegaan omdat hij nog ontzettend veel zeer deed en dik stond (ondanks pijnstillers en ontstekingsremmers). Ik moest hem spalken aan mijn andere vinger en foto's laten nemen mocht het niet beteren.

  De week erna dus RX met als resultaat: geen breuk te zien.

  Mijn vinger staat nu echter nog steeds wat gezwollen en ik kan hem nog niet volledig plooien (hij stopt op een bepaald punt en kan gewoon niet verder) en ook nog niet goed strekken. Ik kan er ook nog niet veel kracht mee uitoefenen (bv fles open draaien).

  Nu ben ik deze week terug naar de dokter gegaan en die zegt: gewoon blijven spalken.

  Maar omdat ik enkele weken geleden ook mijn pols verstuikt had van hetzelfde hand, zijn er foto's genomen op de spoed. Aan mijn pols was niks te zien...maar toen ik de foto's thuis bekeek leek me er precies toch een breuk zichtbaar in mijn middelvinger?????

  Gaat het nog goed komen met mijn vinger?

  Iemand die de foto in bijlage kan beoordelen? (Het witte is mijn ring die ik niet uit kreeg)

  Alvast bedankt!

   

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Het beoordelen van een röntgenfoto is toch voorbehouden aan een radioloog

  Reactie
  #3

  Ik heb helaas de ervaring dat radiologen of artsen niet altijd goed kijken. Meerdere keren gehad helaas.  Mijn moeder ging naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Ik was bezig met mijn opleiding dierenartsassistent en op dat moment net radiologie afgerond met een 10 (en qua breuken etc is er geen verschil in hoe het eruit ziet en ik zag op de foto 3 breuken. De arts slechts 1. Prima jij bent de mensenarts maar ik geloof het nie. Dus hebben we een seconde opinion gevraagd en yep 3 breuken. Door 2 artsen bevestigd precies waar ik zei dat ze zaten.

  Op de foto lijkt Rome inderdaad een breuk hoor Maar goed ik ben geen arts en je kunt ervan uitgaan dat 95% toch wel weet wat ie doet. Op de foto lijkt me inderdaad een breuk hoor.

  Reactie
  #4

  Echter zie je over de breuk een lijntje lopen die nog in tact is. De vraag is dus of die "breuk" recent is of niet.

  Reactie
Reageer op: RX: breuk in vinger te zien of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief