misvormde hand na breuk

  • #1

    Ik heb 12 april j.l mijn hand gebroken na een klap ergens op (boxers fractuur).
    De breuk zat ter hoogte van mijn pink, het botje was helemaal doormidden en mijn knokkel was een aantal centimeter verschoven.
    Direct hadden ze het die avond over een operatie, maar dat bleek een uur later niet meer nodig te zijn. Ze hebben toen geprobeerd mijn hand te zetten, kreeg gips erom en werd er een röntgenfoto gemaakt. Het bleek toen niet goed te zijn gezet, dus deden ze het hele proces weer opnieuw, tevergeefs. Ze vertelden dat het botje nog niet zo stond als ze wilden, maar ze konden niks meer doen. Ben toen naar huis gestuurd en moest een week later terug komen.
    Een week later werd er weer een foto gemaakt en het gips verwisseld. Toen het gips er even af was maakten wij ons al zorgen om de stand.
    1,5 week daarna moesten we weer komen voor een foto en kon het gips eraf. Wij schrokken toen het gips verwijderd was, kijn pink hing er maar een beetje bij en minn hand was ontzettend misvormd. De arts vertelde mij dat de botten nog niet weer aan elkaar zaten en dat ik er zeker nog een week of 3/4 niks mee mocht doen en werd ik naar huis gestuurd. Ook hoefte ik niet meer op controle te komen.
    Toen we onderweg naar huis waren zat ik met mijn bek vol tanden, ik kon niet begrijpen dat ze me zo naar huis hadden gestuurd.

    4 dagen daarna ben ik weer naar de huiarts gegaan, deze heeft mij onmiddellijk weer naar het ziekenhuis gestuurd voor een foto, hierop bleek alles er goed uit te zien. Ik ben toen toch nog de plastisch chirurg verwezen. 2 weken daarna ben ik alsnog geopereerd aan mijn hand, mijn botje is verzet en met schroefdraad vadt gezet. Toen na de operatie het verband was verwijderd om gips te zetten, zagen we direct dat mijn pink er nog zo raar bij hong.
    10 dagen later werd er weer een foto gemaakt en werd het gips verwisseld, en hebben wij onze zorgen nogmaals uitgesproken in de gipskamer. Mijn hand was nog steeds misvormd en mijn pink hong er nog steeds zo raar bij. We werden weer naar de plastische gestuurd (na vetwisselling gips) en hij bekeek de foto en zei dat alles er goed uitzag, mijn pink zou wel weer goed komen met therapie. Hen toen gevraagd waarom ze mij dan in godsnaam geopereerd hadden? Hoer kreeg ik niet echt een antwoord op.
    9 juni moest ik weer naar de gipskamer, mijn wijsvinger en middelvinger kwamen nu vrij. Ik had 3 dames om de gipskamer om mij heen staan omdat ze vonden dat ik inderdaad wel extreme scheefstand had en zich zorgen maakte. Zij hebben toen de plastische gebeld om hun zorgen uit te spreken, maar hij zei dat dat met therapie weer goed gaat komen. Deze dames konden dat ook moeilijk geloven en begrepen nou eindelijk mijn zorgen.
    Nou is mij dit weekend het gips geknapt, maar moest dat maar vast zetten met tape of verband. Dus heb mijn gips nu met douchen en slapen af en als ik iets ga doen in huis of weg ga, doe ik het om en tape ik het vast. Mijn pink staat nu nog exact zo, en kan hem nog steeds niet omhoog doen. En mijn hand ziet er helemaal misvormd uit. En ben nu straks 12 weken verder.
    6 juli gaat het draad eruit en het gips er officieel af en vanaf 10 juli begin met therapie.
    Wij zien zo wel dat dat met therapie nooit goed gaat komen, omdat niks goed op zijn plek zit, mijn hele hand is gewoon uit zijn verband.

    Mijn vraag is wat ik nu kan doen? Moet ik gewoon afwachten hoe het verdet gaat? Of kan ik iets of iemand hier voor inschakelen? Een second opinie?

    Ps. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen.

    Reageer
    #2

    Goede hand vs. Slechte hand

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Je zou voor een second opinion naar een orthopeed in een ander ziekenhuis kunnen gaan

    Reageer
Reageer op: misvormde hand na breuk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief