botoedeem in voet

 • #1

  Twee jaar geleden heb ik met karate mijn kleine teen gebroken en een beschadiging opgelopen aan een gewricht in mijn voet.

  Daar de pijn nooit is overgegaan ben ik na 5 maanden doorverwezen naar het ziekenhuis. Eerst ben ik zes weken in het gips gezet in de hoop dat de zwelling weg zou gaan, omdat dat niet hielp ben ik doorverwezen naar de pijn poli voor een behandeling van dystrofie (bleek ik niet te hebben, maar heb wel 8 maanden onstekingsremmers geslikt en ben meerdere malen geĆÆnjecteerd met cortisonen)
  Vervolgens in twee verschillende periodes weer in het gips gezet (totaal 11 weken) maar dit alles heeft nog niets geholpen.

  Recentelijk een MRI gehad waaruit blijkt dat mijn gewricht (halverwege mijn voet aan de kant van de kleine teen) helemaal wit is uitgeslagen. Botoedeem luidt het oordeel. (mijn kleine teen wordt 11 november operatief hersteld daar het botje helemaal vernacheld is)

  Mijn vraag is nu, heeft iemand ervaring met botoedeem en zijn er manieren om het herstel te bespoedigen. Ben nu al 2 jaar bezig en ben er wel klaar mee šŸ™‚

  Reactie
  #2

  sinds 2008 botoedeem in enkelgewricht.voorvoet.arcoxia, =ontstekingsremmer, kan ik niet verdragen, duurt iedere k3er +- 6 maanden,verspringend botoedeem,voet omhoog en afwachten, sterkte gewenst, it is a fucking pain

  Reactie
  #3

  Hi!

  Ik herken de ritjes naar het ziekenhuis en maanden in ontwetenheid te zitten. Nu 6 maanden naar mijn ongeval. Althans, ik ben gewoon iets te hard op de grond gekomen met turnen. Loop ik nog soms dagen mank. De pijn blijft soms onmogelijk. Mijn spronggewricht heeft een oplawaaien gehad met beide kanten botoedeem. Helaas ging het gepaard met scheuringen in mijn enkelbanden. De breuken waren op dag vijf geconstateerd bij de fysiotherapeut door een echo. Helaas wilde het ziekenhuis dit niet geloven. Hierdoor heb ik 7 Ć  8 weken een verkeerde behandeling gehad, waaronder loopgips in week twee. Na 8 weken kreeg ik een mri waarna de diagnose botoedeem werd gesteld. De fysiotherapeut was woedend maar probeerde me te helpen. Het zal zo'n twee Ć  drie maanden duren. Helaas heb ik in de twee Ć  drie maanden nog geen verbeteringen. Ik begin zelfs dagelijks gekraak te voelen in mijn enkel. Ik weet niet of dat zo goed is. Enig idee?

  Reactie
  #4

  Het herstel kan natuurlijk een tijdje duren. Overleg met de fysio of verwijzing naar de orthopeed niet wijs zou zijn.

  Reactie
  #5

  Ik ben nu 47 en heb vanaf mijn 16 als last van mijn enkels. Tot op de dag van nu gaat het niet over. kijk operatie scan Nijmegen padenpaal Almelo Hengelo over al gewest maar niks heeft geholpen. Pijn ja elke dag ik werk in de horeca dus veel staan.dat is er niet goed voor. maar wat moet je dan, de arts zegt gewoon mee leren leven.
  pijn wendt echt niet, ik hoop dat er ooit kunst enkels komen dan wil ik de eerste zijn.

  Reactie
  #6

  botoedeem in voor voet na stress fractuur ! Botscan dan 8 weken walkerbrace niets gekort, probeer rustig terug normaal te stappen ,pijn gaat niet over. Stappen lukt redelijk op zeer gelijke ondergrond maar wat liggen de voetpaden er slecht bij!!!!!!!!!!!!

  Na mri nu 6 weken niet op stappen. Gaat dit nog over ???????????? Heeft het nut om nog eens 6 weken te doen? Mijn dokter heeft al een kleine hint gegeven in die richting maar ik zie geen vooruitgang.

  Gaat dit nog goed komen ??????????

   

  Reactie
  #7

  dag Veerle,

   

  Is het ondertussen beter ? Ik moet deze avond onder de MRI scanner en de dokter denkt aan botoedeem.

  Mvg,

  Reactie
  #8

  Hallo

  na verschillende testen (RX, scan, NMR,...) blijkt dat ik in zowel linker- als rechtervoet afgebroken kraakbeen en botoedeem heb thv het hielgewricht, in de rechter is ook een cyste te zien.

  Mijn probleem was dat mijn voet ineens kon blokkeren, precies het gevoel dat er een plaat inzit en je voet niet meer plooit wat een stekende pijn geeft.

  Heel gevaarlijk, zeker op de trap, dit gevoel komt en gaat, moet nu constant opletten dat ik mij zeker nergens mistrap.

  Het probleem is erger aan het worden, gewoon de trap afgaan dat gaat niet meer, doet verschrikkelijk veel pijn.

  Ben in behandeling bij kinesist maar dat helpt precies ook niet veel...

  Dokters vragen me of ik een ongeluk heb gehad, ben gevallen, voet verstuikt of overbelast, maar dat heb ik nooit gehad.

  Dus waar komt dit dan van?

  Kan dit effectief met zoā€™n kijkoperatie opgelost worden? Heeft iemand hier ervaring mee?

  Of is botoedeem mss op te lossen met homeopathie ofzo?

  Alle raad helpt, alvast bedankt voor de reactie.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Je zou dit met de orthopeed moeten bespreken

  Reactie
  #10

  Hallo Veerle en lotgenoten , ik zit sinds december 2018 te sukkelen met mijn enkel, talus, stressfractuur. Daarna botoedeem. MRI toont veel bot oedeem. Veerle bij jouw goed gekomen ? Specifieke behandeling ?

  Reactie
  #11

  Ik zit nu al 14 maanden met botoedeem en kraakbeen schade bovenste spronggewricht. wat duurt dit buitengewoon lang met een de onzekerheid hoe lang het Ā gaat duren aangezien de specialisten en het ziekenhuis geen concrete oplossing wisten..

   

  Reactie
  #12

  Hallo allemaal, wat een vervelende verhalen allemaal. Helaas voor mij erg herkenbaar. Sinds juli 2018 steeds meer pijn boven op mijn voet ervaren. Ik dacht dat het door het dragen van zomerschoenen kwam. Pijn werd echter steeds erger en mijn voet werd dikker. Diagnose volgens de orthopeed is uitgebreide botoedeem. In november 6 weken in het gips gezeten waarna dystrofische klachten zijn begonnen. Advies orthopeed is: voet huis, tuin en keuken bewegen. Kan wel anderhalf jaar duren.

  Via pijnpoli Preglabaline geslikt. Hier bleef ik echter behoorlijk "groggy"van. Kon er o.a. niet mee autorijden. Ook 10 weken ontstekingsremmers geslikt. Nu is er een injectie met corticosteroĆÆden voorgesteld maar er is geen garantie dat deze gaat helpen. Enfin, intussen bij een fysiotherapeut geweest maar als ik maar even op een onverharde ondergrond loop, een trap oploop of zomaar een stuk loop komen de prikkelingen en pijn weer in alle hevigheid terug. Ben intussen wanhopig. Heeft iemand een advies vwb fysiotherapie? Moet ik volledig rusten of juist niet? Alvast bedankt voor de moeite.

   

  Reactie
  #13

  Getver wat een vervelende verhalen.

  IK heb gisteren te horen gekregen dat ik botoedeem heb.

  Weinig aan te doen dus.....

  Zijn er misschien alternatieve behandelingen.

  Mijn sport is wandelen maar dat staat voorlopig on-hold en daar baal ik vreselijk van.

  Ik zoek tips..... en ervaringen.

  groet en strekte allemaal

  Reactie
  #14

  Na een stress fractuur in mijn voet in juli, 7 weken een enkel laars aan gehad. Maar de pijn bleef, dan NMR gehad die botoedeem aan het licht bracht. De orthopeed schreef calciumpillen en vitamine C voor en de raad van mijn voet zo weinig mogelijk af te rollen. Ik kreeg ook een cortisone injectie, die maar een dikke week iets van verlichting bracht. Dus nu schoenen met stevige zolen. Maar de pijn blijft duren, gaat de behandeling met de calciumpillen helpen?

  Reactie
  #15

  Op vakantie sloeg ik stomweg mijn voet om. Terug thuis mee naar de dokter geweest omdat ik pijn bleef hebben in mijn voorvoet (aan de buitenkant en naar mijn kleinere tenen). Ze dachten eerst verstuiking, dus bleef ik doorgaan (mankend, natuurlijk) met een steunverband. Op een RX was niets te zien, dus was er niets 'ergs' toch? Dat geloofden de dokters. Na weken doorbijten nog steeds geen beterschap. Het verband moest er 's avonds ook meteen af, omdat het met de zwelling niet uit te houden was. Uit ervaring dat dokters en specialisten niet altijd naar alles kijken (enkel wat op hun formulier staat) ben ik naar de kinesist geweest. Vroeger zag hij dat mijn enkel gewoon vastzat - door laxe gewrichten (terwijl dokters niets zagen en gewoon gips hadden gelegd omdat het bleef duren) en na wat revalidatie door de gips en manken was ik vanaf. Helaas was dat deze keer niet de oorzaak. Terug bij de dokter, nog een RX en dit keer ook echo. Weer niets te zien. De dokter had wel een vermoeden dat het een verrekking kon zijn. Na drie weken moest er toch beterschap komen. Niets. Ik zat wel nog steeds met dagelijkse pijn, constant manken en niets kunnen doen. Voor de vakantie had ik met mezelf afgesproken terug te gaan joggen. Dat was in het water gevallen... Dan eindelijk een MRI. Daarop was botoedeem te zien in VERSCHILLENDE botbeentjes. Ik had geen idee wat botoedeem was, maar was opgelucht dat het niet gewoon tussen mijn twee oren zat. Als ze zo lang niets vinden begon ik er wel een beetje aan te twijfelen. Lang voelde ik me niet opgelucht. Ik kreeg te horen dat er niet zo veel aan te doen is en het erg lang kan duren. Sommigen zijn er na drie maanden vanaf, anderen pas na een jaar en hebben er daarna nog last van. Mezelf kennende sowieso meer dan een jaar. Mijn lichaam heeft een gewoonte om ergens lang mee te sukkelen. Ik kreeg vitamine C en nog een ander medicament dat een goede werking bleek te hebben op botoedeem. Volgens mij doet het niets maar na vier maand neem ik het alsnog in. (hopeloos). Mijn enkel werd ingepakt in loopgips, wat eigenlijk meer pijn bezorgde. Ik mocht mijn zool niet afrollen en plooien (wat ik eigenlijk al drie maanden niet had gedaan omdat het zo'n pijn deed) en complete rust was goed. Maar de gips woog en drukte op de plek waar het zeerdeed. Ook 's avonds moest hij eraf. Het spande en mijn voet zwelde (het deed de hele dag pijn, maar dan probeerde ik vol te houden, tegen de avond was het onthoudbaar) Onderaan drukte het ook tegen mijn voet als ik erop stond. Na drie weken kruklopen was ik blij dat hij eraf mocht. De pijn was er nog steeds. Hetzelfde. Niets beter. maar de extra pijn door de gips was gelukkig weg. Ik kreeg een loopschoen waarbij de zool niet plooide. Dat was een verbetering (tov de gips). Ik ging van twee krukken naar een. Hoe minder gewicht ik erop moest zetten hoe beter. Daar heb ik ongeveer zes weken mee rondgelopen. Een sexy sandaal. Ondertussen had ik van de krukken in beide polsen een peesontsteking. dus stappen werd steeds meer en meer gemeden. Steunen op mijn kruk deed pijn, steunen op mijn voet deed pijn. Verschrikkelijk deprimerend. Drie maanden lang wisten ze niet wat het was, en toen ze dat wel wisten, wisten ze nog steeds niet wat te doen. Ik voel me een beetje een proefkonijn. Ondertussen ben in langzaam van een kruk naar geen kruk en van die loopschoen met vaste zool terug naar een gewone schoen met stevige zool en steunzolen voor beide voeten (om terug juist te leren stappen) Ik zet mijn voet nog steeds niet juist. Dat is niet mogelijk door de pijn. Het is nog steeds exact hetzelfde als wanneer het begon, zes maanden terug. Ik ga gewoon terug door mijn dag, met constante pijn. Mankend, zoals toen ze nog niet wisten wat het was. Soms denk ik dat het nooit zal overgaan, maar ik zit nog niet aan mijn jaar. De laatste keer bij de specialist zei ze me: "Als het 22 juli nog niet beter is, zie ik je terug. Dan zien we verder." Dat is binnen een half jaar, exact een jaar na het voorval (het stomme enkel omslaan door me te mistrappen in een richteltje. Hoe het juist gebeurde weet ik niet meer, het ging toen heel snel. Wel weet ik nog dat ik niet meer in mijn schoen kon door zwelling en de blauwe kleur). Toen we vroegen wat we dan konden doen zei ze: "Niets." Geeft me veel hoop. Ontzettend veel hoop... Niet echt eigenlijk. Soms denk ik echt dat ik nooit meer mijn voet ga kunnen afrollen. De belofte met mezelf om te gaan joggen wordt alleszins uitgesteld. Hopelijk niet afgesteld. Aan mijn conditie werken zal ik op een andere manier moeten doen, geloof ik. Intussen hoop ik op beterschap. En een wonderzalfje.

  Reactie
Reageer op: botoedeem in voet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief