Bult hand tussen wijsvinger en duim

 • #1

  Hoi hoi,

  Sinds 3 dagen heb ik een soort bult tussen mn duim en wijsvinger. Het is zachr, het voelt alsof de binnenkant van gel is. Het doet geen pijn, maar ik kan er niet veel over vinden. Het is iig geen ganglion, zover ben ik wel gekomen . Iemand enig idee? Excuus voor de gekropte foto, het bestand was te groot anders.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je voor een idee wat het zou kunnen zijn,het beste iemand kunt raadplegen die daar verstand van heeft,tenminste om een betrouwbare diagnose te krijgen.
  En dat is dan waarschijnlijk je huisarts en niet dokter Google of een forum waar geen arts is die onderzoek kan doen.....

  Reageer
  #3

  Moeilijk om daar zo zonder onderzoek iets over te zeggen. Op dus naar de huisarts en ernaar laten kijken

  Reageer
  #4

  @suzan, ik loop voor andere klachten bij de fysio, dit is een gespecialiseerde praktijk voor hand en pols klachten. Dus sowieso maandag ga ik het daar vragen,dan moet ik er toch heen. Alleen dit is de andere hand, dan de hand waarvoor ik behandelt wordt. Ik ben niet bang dat het ernstig is ofzo, het doet geen pijn. Maar ik had dit alleen nog nooit gehad, en daardoor toch wel benieuwd wat het dan zou zijn. Ik ben 4 dagen geleden begonnen met een diagnostische kuur amitriptiline, voor zenuwpijn, maar dit staat niet tussen de bijwerkingen dus dat zal t niet zijn denk ik.

  Reageer
  #5

  @john, als het vocht oid is, want zo voelt t als je erop drukt, kan dat dan zo lokaal? Ik dacht altijd dat je hele hand dan dik werd. Maar ik heb ook nooit last gehad van vocht vasthouden dus kan het ook niet vergelijken.  D8 wellicht is zoiets al eerder voorbij gekomen. Hoe heet dat gedeelte van de hand eigenlijk, tussen je duim en wijsvinger? Is dat het zgn duimweb? Ik zal sowieso wel even laten weten wat t nou was, als ik het maandag nog heb en naar therapie ben geweest.

  Reageer
  #6

  Vocht kan zeker lokaal ontstaan. Het kan ook een irritatie zijn

  Reageer
  #7

  Hoi hoi, ik zou nog even laten weten wat de hand therapie dacht. Zij denken ook dat het vocht is, maar zij hebben geen idee waarom dat er ineens is. Zij denken niet dat het met de medicijnen te maken heeft. Als advies kreeg ik mee om de plek elke dag goed te masseren ivm vochtafvoer, en een oefening waarbij ik met m'n ene hand m'n wijsvinger van de bult hand tegenhouden, en met de wijsvinger dan die andere vinger weg te duwen. Staat er een beetje vaag zie ik, sorry. En als t erger wordt dan de dokter bellen.het is niet groter geworden, ook niet kleiner, dus we kijken het even aan nog.

  Reageer
Reageer op: Bult hand tussen wijsvinger en duim
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief