TE koude voeten en handen

  • #1

    Heey ,
    Ik heb echte kouden voeten en handen ..zowel in de zomer als winter..
    Isdit nou wel normaal?/??

    Reageer
    #2

    Koude voeten en koude handen is niet normaal. Meestal is de oorzaak een matige bloedtoevoer naar de extremiteiten. Bijvoorbeeld als gevolg van roken.
    Als gevolg van spanning en stress, reageert het lichaam ook met deze klachten, maar dan als gevolg van perifere vasoconstrictie, met andere woorden, het bloed gaat alleen naar de belangrijke organen en minder belangrijke komen op de tweede plaats. Vraag is natuurlijk hoe komt het lcihaam in deze spanningstoestand. Is er een reden bij jou dat jouw lichaam niet in een lekker gezond evenwicht zit? Sport je voldoende, eet en drink je gezond, zit je mentaal lekker in je vel?
    Misschien wil je reageren, dan kunnen anderen ook meer van jouw situatie leren, en jou misschien weer adviseren.

    Reageer
    #3

    Wat Menno zegt klopt, dus kijk daar eens na.
    verder: ik ben bekend met deze klachten na een Reiki cursus nooit meer last gehad, misschien iets om te overwegen?
    Reikicursussen worden door het hele land gegeven. je hebt er veel aan kan ik uit ervaring zeggen, ook kom je beter in evenwicht en heb je minder gauw last van stress.
    Succes, Brenda

    Reageer
    #4

    Wat Menno zegt klopt NIET,ik heb al vanaf het begin van de puberteit koude handen en voeten,en daarbij een hele droge huid,vooral aan de handen.
    Het heeft wel met de doorbloeding te maken,maar er zijn heel veel mensen die het hebben,en het is dus vrij normaal.Het kan geen enkele kwaad,het is alleen erg lastig.

    Reageer
    #5

    Hoi Patrick. Sport jij iedere dag een uurtje? Of ben je een stilzitter?

    Reageer
    #6

    Ik ben erg sportief kan ik wel zeggen michelle,ik weet niet wat je ermee wilt zeggen maar koude handne en voeten hoeven niks te maken te hebben met hoeveel je beweegt,het is gewoon een kwaal wat een hoop mensen hebben,of ze nou veel of weinig bewegen,en het kan geen enkele kwaad.Op internet vind een hoop bangmakerij plaats,over dat je vaten bv.niet goed zijn en dat soort dingen.Nergens voor nodig.En helemaal als je nog jong bent hoef je je geen zorgen te maken over koude handen en voeten.

    Reageer
    #7

    Koude extremiteiten komt gewoon veel voor in de winter, logisch toch!
    Warme kleding dragen, muts, handschoenen, stevige schoenen, en goed en gezond eten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben een 70 En heb al jaren last van extreem koude handen. Ik eet heel gezond,fitness al 2 jaar iedere dag 1 uur. Beweeg best veel .
    Zelfs mijn knokkels in mijn rechterhand doen zeer Helemaal als het wat kouder word.Geen ide dus waarom die handen koud zijn.

    Reageer
    #10

    hallo ik heb me een maagverkleining laten plaatsen een gastrick baypass ben net 2 dagen uit het ziekenhuis en kreeg gisterennacht behoorlijke last van yskoude voeten normaal waren ze warm ?wat is dit voor een lichamelijke reaktie

    Reageer
    #11

    Hoi Patrick, daar ben ik het mee eens. Ik heb het ook al vanaf kinds af aan. Veel last van koude handen en voeten en witte en gevoelloze vingers. Wanten helpen beter dan handschoenen, want die zitten vaak te strak. Voordeel is ook dat je de vingers dan kan bewegen en dat zorgt voor lichaamswarmte.
    Sporten doe ik regelmatig. Tijdens het sporten (hardlopen) heb ik er weinig last van, maar met fietsen wel.

    Reageer
Reageer op: TE koude voeten en handen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief