Dikke, blauwe enkel

 • #1

  Hallo, donderdagavond had ik een voetvalwedstrijd. Alles ging goed tot ik een bal blockte met mijn enkel, ik vernam dat hij goed dubbelging maar ik kon nog wel een beetje doorlopen (overigens wel met pijn) maar ik heb de wedstrijd uit gevoetbald. De dag erna was hij dik en blauw maar ik kon er enigsins nog wel mee lopen als het moest. (Nog steeds pijn bij het lopen) We hebben de huisarts gebeld en die zij dat we het goed moesten koelen. Vandaag weer gebeld met de mededeling dat de enkel een stuk dikker was geworden en dat er een blauwe plek zit op 1 bepaalde plek. En dat het pijn doet met lopen. Wederom zegt de huisarts ja we kunnen er niks aan doen je moet het goed koelen en paracetamol nemen. Ik weet zelf ook wel dat hij niet helemaal gebroken is maar hoogst waarschijnlijk een scheurtje, maar dat kan ook uitbreiden tot een hele breuk. Kan iemand me vertellen wat ik moet doen en waarom ze me niet doorsturen om fotos te maken.

  Groet Marc.

  Reactie
  #2

  Hey,

  Lekker he, zo'n huisarts.....

  Als ik jou was zou ik maandag gelijk naar een fysio gaan en die naar je enkel laten kijken. Die kan hem ook voor je tapen zodat hij meer rust krijgt en je adviseren hoe je de belasting weer op kunt voeren. En als de fysio je aanraadt een foto of scan te laten maken, moet je dat bij je huisarts gewoon doordrukken! Ik spreek helaas uit ervaring.

  Zou het weekend over in elk geval zo min mogelijk belasten, tot er weer naar gekeken is.

  Voor mij is het nu een jaar geleden dat ik door mn enkel ging. Mijn huisarts zei ook dat het wel over zou gaan omdat hij niet gebroken leek. Uiteindelijk in het ziekenhuis was hij ook niet gebroken. Maar alles wat er aan banden en pezen stuk kon, was dus wel stuk! Ik zit nog steeds met mn voet omhoog....

  Groetjes Suzan

  Reactie
Reageer op: Dikke, blauwe enkel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief