Rot gevoel in handen, polsen, voeten en enkels

  • #1

    Hallo, ik heb sinds een jaar ontzettend pijnlijke, stijve en warm aanvoelende handen, polsen, voeten en enkels. Soms ziet het er op de plaatsen van de gewrichten (op de handen) iets roder uit. 's Morgens is zijn mijn handen stijf, na 2 uurtjes op te zijn geweest zijn ze wel weer wat soepeler, maar het irritante, zeurende gevoel blijft. Ik heb het in mijn handen en polsen in ergere mate dan in mijn enkels en voeten. Bij warm weer is het stukken erger dan bij vorst. Koelen helpt dus. Ik ben 17 jaar. Een dag werken op de boerderij zit er niet meer in, dan heb ik 's avonds zo veel last van (voorral) mijn handen, dat mijn nachtrust er ook onder lijdt.. Voordat ik deze klachten kreeg drumde ik veel. Bijbaantje waar ik iedere week 16 uur werkte was zwaar lichamelijk. Dit doe ik nu stukken minder, en in de vakanties kan ik nauwelijks 2 dagen achter elkaar werken. Sporten doe ik niet meer, mede dankzij de klachten.

    Ik heb al foto's laten maken, naar de neuroloog, fysio, reumatoloog, en osteopaat geweest en zij worden er niet wijs uit. Ik hoop op dit forum een antwoord te vinden.

    mvg, Dani

    Reageer
    #2

    Oh, en ik gebruik melatonine.

    Reageer
    #3

    Van mijn 48e heb ik dezelfde symptomen waarvan ge enkel "merkwaardig" als diagnose krijgt. Ben wel bijna 10 jaar goed geweest met valtran 3x10dr. Doch nu volstaat het nimmer.  Ik heb altijd in shiften gewerkt dus melatonine is me niet vreemd maar gebruik het niet. Gewoon enkele dagen "jet-leg", maar tis meer dan been alleen. Van een fybromyalgie patiënte de tip gekregen kamferspiritus te gebruiken. Vermits de apotheker enkel melkachtige lotion kende, deze maar gebruikt maar deze helpt toch beter dan gewoon reflex spray en het stinkt minder.  Sterkte Dani !!!

     

    Reageer
Reageer op: Rot gevoel in handen, polsen, voeten en enkels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief