Constante honger

  • #1

    Hai, ik heb last van constante honger. Ik ben totaal niet dik, ik was altijd 58kg en 175cm lang. Inmiddels ben ik in deze 6 dagen van honger al 2kg afgevallen dus nu weeg ik nog maar 56kg. In de puberteit had ik deze hongerbuien wel verwacht maar ik ben 22 en er dus al een tijdje uit. Wanneer ik eet zit ik de laatste paar dagen wel vrij snel vol maar na iets van een half uur begin ik dan weer honger te krijgen. Mijn eetlust is ook wat weg maar door de honger eet ik wel, ik eet nu ongeveer alles wat ik in handen kan krijgen, groente, fruit, koekjes, soep, brood, cake, echt alles. Ook ben ik de laatste paar dagen wat meer moe dan normaal maar ik moest ook een paar dagen vroeg op dus daar kan het ook aan liggen. Ook heb ik een wat onrustig/rommelig gevoel in mijn buik, alsof ik brak ben of een beginnent griepje heb. Ik heb niet meer dorst dan anders waardoor ik niet denk aan diabetes. Ik gebruik verder geen medicatie en heb ook geen aandoeningen etc. Ik heb wel in deze periode van 6 dagen 2 stressvolle dagen gehad maar de andere 2 dagen zijn stressloos geweest.

     

    Wat kan ik hebben en wat kan ik hieraan doen?

    Reageer
    #2

    Ga met de klachten naar de huisarts voor wat onderzoek

    Reageer
    #3

    Wat je kan hebben is een ongezond eetpatroon en wat je eraan kan doen is evenwichtiger eten.

    Beste is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de suikers langzamer opgenomen worden. Dan voel je bij de juiste hoeveelheid ook verzadigd. Dus niet al die snelle koolhydraten en beter matig met brood. Daarbij nog wat voedingssupplementen kan helpen je hormonen en neurotransmitters in balans te krijgen. Vraag hiervoor advies in de betere vitaminezaak of aan een orthomoleculair genezer. Kan sowieso handig zijn om eens wat verder te kijken. Misschien ook je schildklier ontregeld. Denk ook aan je darmflora. Die raakt ook ontregeld door zoveel zoetigheid.

    Reageer
Reageer op: Constante honger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief