Dosering vit D

 • #1

  Kan iemand mij met de volgende helpen?

  Ik ben op zoek naar een vitamine d suplement, maar ik had de volgende vraag waar ik erg benieuwd naar ben.

  Ik ben 23 jaar oud en vroeg ik me af welke supplement ik moet aanschaffen met de dosering? Volgens de voedingscentrum is het 10 mcg per dag, volgends de winkels mag ik tot 100 mcg per dag, ik snap er niks meer van.

  kan iemand mij even helpen hoeveel mcg vit D ik moet aanschaffen?

  Reactie
  #2

  25 mcg

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw antwoord, maar op de website van voedingscentrum staat dat mensen boven de 70, 25 mcg per dag nodig hebben?

  Reactie
  #4

  25 mcg is nog steeds een veilige dosis

  Reactie
  #5

  Duidelijk, en kan ik vit D 25 mcg hele jaar door en voor altijd deze dosis blijven gebruiken zonder schade aan mijn gezondheid? Dus bijvoorbeeld ook door de zomermaanden door?

  Reactie
  #6

  Dat moet je eigenlijk alleen maar doen als er een tekort is. Zoals bv in de wintermaanden. In de zomermaanden maak je doorgaans voldoende vit D aan als je tenminste buiten komt

  Reactie
  #7

  Zal aan je gezondheidssituatie liggen. Slik zelf 80 mcg per dag via een mineralencomplex. Slikt het hele jaar door die dosering. Als ik minder gebruik, krijg ik witte vingers. Als je vitamine D gebruikt er beter ook magnesium bij gebruiken en zorgen voor voldoende vitamine A en K. Wat het voedingscentrum adviseert, zijn doseringen om gebreksziekten te voorkomen.

  Reactie
Reageer op: Dosering vit D
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief