Aankomen, ondergewicht, veel eten, maag

  • #1

    Ik ben 1.70 m en weeg op dit moment maar 41.5 kg, ik heb dus behoorlijke ondergewicht. In de avond eet ik meestal wel veel, nu is mijn vraag of wat ik in avond eet niet te belastend voor de maag is. Als je bij het avondeten 75 gram gedroogde rijst eet + 200 gram groentes en een omelet, kan je dan een uur later alweer prima een schaaltje yoghurt eten (150 gram) met een hele banaan (130 gram) en wat noten? Of eet je dan te veel in korte tijd en is dat een te grote hoeveelheid voor de maag?

    Reageer
    #2

    Dat is beslist niet te veel.
    kun je me uitleggen waarom je maar 75 gram rijst en 220 gram groente eet? En waarom je dat zo precies afweegt? heb je een eetstoornis?

    Reageer
    #3

    Belangrijk is altijd om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Zou dus kiezen voor volle yoghurt. Beter niet, wat veel mensen doen die willen aankomen, is stapels brood en pasta eten. Beste is regelmatig eten maar ook niet te vaak. Zorgen dat je rustig eet en na het eten even rusten. Misschien een paar voedingssupplementen om je zenuwstelsel wat te ontspannen.

    Zelf maak ik bepaalde groentes als pastinaak, samen met wat vis, beetje olie en water klaar. dan is  het ook wat voedzamer.

    Overigens is 75g gedroogde rijst na koken een stuk meer.

    Reageer
Reageer op: Aankomen, ondergewicht, veel eten, maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief