D-Cura ampullen. Ik voel me niet goed

  • #1

    3 weken terug is er een vitamine D tekort bij mij vastgesteld. Volgens de huisarts een flink tekort met een waarde van 21.

    Nu heb ik D-cura ampullen gekregen. 25.000 IE per stuk. Ik moet er hiervan 2 tegelijk leegdrinken en dat 1x per week voor een periode van 8 weken.

    Ik ben nu 3 weken bezig en ik voel me niet echt goed. Veel last van mijn darmen (moeilijk naar de wc, opgezwollen buik, winderig) en ik heb huidpijn aan de rechterkant van mij lichaam.

    Ik heb het idee dat de darmklachten langzaam verergeren (of minimaal hetzelfde blijven), de huidpijn breidt zich steeds verder uit. Begon op mijn bovenbeen / bil, maar zit nu ook tussen heup en ribben en net onder mijn schouderblad. Daarnaast voelen ook de spieren in die gebieden verkrampt aan, alsof ze te kort zijn.

    Weten jullie of dat de dosering van 50.000 IE wel een gangbare is? Aanstaande vrijdag moet ik weer innemen en ik heb er eigenlijk niet zoveel zin in...

    Reageer
    #2

    Bij een tekort van 25 of lager, kan inderdaad een oplaaddosis worden voorgeschreven van 1 x per week 50.000IE voor 8 weken.
    Bespreek de klachten met je huisarts. Hij zal dan waarschijnlijk de dosis verlagen naar 25.000IE

    Reageer
    #3

    Vitamine D altijd samen met magnesium gebruiken en liefst ook met vitamine A en K. Deze laatste twee bijvoorbeeld in de vorm van een goede multi. Vitamine D zonder magnesium laat de calciumspiegel teveel stijgen.

    Reageer
Reageer op: D-Cura ampullen. Ik voel me niet goed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief