Normaal gesproken let ik altijd op mijn voeding, ik neem weinig suikers maar soms heb ik van die zwicht momenten dat ik bijv. m&ms eet. Alleen daarna ben ik bang dat ik hier ziek van wordt, bepaalde welvaartsziekten. Zo las ik net dat er in mijn krieltjes die ik nu aan het koken ben maltodextrine zit.. Ik durf ze nu bijna niet te eten. Kan het kwaad dat ik dit eet of weleens doe?
Dat kan zeker geen kwaad
Het beste is om puur natuur te eten en in gewone krieltjes zitten geen toevoegingen. Een keertje minder gezond eten zal echter weinig kwaad kunnen. Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je je verzadigd voelt bij voldoende eten. Dan zal je minder snel gaan snaaien. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Zo kunnen edelgistvlokken, waar chroom en zink in zitten, helpen om je bloedsuikerspiegel te verbeteren.
Maltodextrine in vivera vegetarische producten - kruimgehakt
Koolhydraatarm brood waar bij veel supermarkten maltodextrine in zit
Bij veel andere producten ook, in de supermarkt moet je alle producten nakijken, een vriendin krijgt hele grote abcessen
Waar ze of medicijnen voor krijgt of erger dat een arts dit open moet snijden om witte pus te verwijderen, recent niet kunnen werken en zich week ziek moest melden, kan dit niet verboden worden, zie internet bijwerkingen maltodextrine