Veel suiker

  • #1

    Op sommige dagen eet ik veel snoep, dan bedoel ik dus een zak snoep ik een oid.
    Dan kan het zelfs gebeuren dat als ik het uitreken, ik dicht bij 500g per dag kom aan suiker.
    Na het eten van een zak snoep, bijv met een totaal gehalte suiker 150g dan heb ik er niet echt veel last van.. hooguit een korte energiedip wat later.

    Wat zijn de gevolgen van dergelijk hoge suikerconsumptie? Met de producten en snoep van tegenwoordig werk je de honderden grammen naar binnen voordat je het zelf merkt.
    Dat het de tegenpool van een gezonde levensstijl is, als ik dit geregeld doe, weet ik.

    Reageer
    #2

    En een risico op diabetes weet ik ook, maar omdat ik het ook weer niet zó vaak doe en dit al lange tijd geregeld binnenkrijg zonder diabetes.. vraag ik me vooral af of er mij onbekende gevaren hangen aan inname van suiker:

    - soms 100g per dag
    - soms 200g per dag
    - zelden 500g ofwel gewoon halve kilo suiker wat je even binnenkrijgt met 3 zakken snoep of een paar zakjes suikerwerk

    als je insuline etc gewoon goed werkt dan krijgt je geen 'gevaarlijke' bloedsuikerpieken waarmee je in coma kan raken toch?
    dus ik vermoed dat als je voor de rest gewoon gezond bent, je lichaam zo'n klap van suikerhoeveelheden aankan. Of zie ik dus iets, of een gevaar, over het hoofd

    Reageer
    #3

    Afgezien van de "foute" koolhydraten doe je binnen krijgt, en het daarbij behorende gewicht, loop je toch risico's op diabetes en hart en vaatziekten.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor antwoord, weet u ook hoe (of via welk mechanisme) suiker hart-en vaatziekten kan veroorzaken, en zo ja welk soort hart/vaatziekten?

    Reageer
    #5

    Door overmatige inname van suiker kan glycatie ontstaan.
    De risico's op een rijtje:
    Overgewicht met alle risico's van dien
    Versnelde veroudering van weefsel
    Meer kans op trombose, aderverkaling, hartaandoeningen zoals hartinfarct,herseninfarct
    Gevoeliger voor ontstekingen
    Schade aan de ogen
    Huidproblemen
    Gewrichtsklachten
    Verstopping van haarvaten en slechtere doorbloeding
    Meer kans op kanker.

    Reageer
    #6

    Ik heb vandaag zonder het te beseffen meer dan 1000g (1 kilo!!) suiker binnengekregen, jeweetwel bankhangen met de zakken snoep die er achter elkaar doorheen gaan en flessen frisdrank...

    Toen ik het me realiseerde en ging uitrekenen schrok ik me rot, ik voel me ook rot (logisch als je lichaam 1000 gram suiker moet verwerken) ik heb het in zo'n 11 uren tijd naar binnen gewerkt.

    Loop ik nu risico's op iets acuuts? Word ik morgen doodziek wakker.. ik voel me nu nog redelijk. Bestaat er uberhaupt wel iets als ''suikervergiftiging'' of zijn het puur de chronische effecten waar ik me nu druk om moet maken (als ik dit vaker doe) er zijn denk ik geen gevolgen als ik dit niet vaker doe?? HOOP IK.. maar zijn er gevaarlijke dingen nu? Ik maak me beetje zorgen

    Moet je echt een hoeveelheid suiker binnenwerken die je nooit bij elkaar kan eten (en dus met eten niet te bereiken is, een dodelijk of levensgevaarlijk effect of gevaarlijk hoge suikerspiegel)

    Reageer
    #7

    Een kilo lijkt me wat veel... daar zou je ziek van worden. je zou toch kotsmisselijk moeten zijn. Het is mogelijk dat je nog wat klachten gaat krijgen. Bel dan met de huisartsenpost

     

    Reageer
    #8

    Geraffineerde suikers kunnen zorgen voor een schommelende bloedsuikerspiegel. Dit kan weer zorgen voor ontregelingen in je hormonen en neurotransmitters. Zo kan het insulineresistentie bevorderen.

    Beter zorgen voor complexe koolhydraten en bij elk eetmoment ook wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels nuttigen, waardoor de suikers langzamer opgenomen worden. Daardoor heb je ook minder de neiging om te gaan snoepen. En misschien iets minder bankhangen zou kunnen schelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Veel suiker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief