BPA?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb al een paar jaar last van de klachten (in een lichte vorm) dat ik me heel snel moe voel, me slecht kan concentreren, het snel koud heb en me snel depressief voel. Ik dacht dus dat ik zoveel mensen een tekort had aan vitamine D of ijzer. Hooguit misschien bloedarmoede.

    Maar mijn menstruatie is na meer dan 5 jaar nog steeds niet regelmatig. Meestal ben ik zo’n beetje een week ongeveer te laat maar soms ook meer of minder. Nu denk ik dat ik misschien last kan hebben van een tekort aan hormonen in mijn lichaam. Misschien kan dat komen doordat mijn klieren gewoon te weinig aanmaken of misschien dat mijn cellen het niet goed kunnen opnemen. Dat laatste komt zover ik weet door BPA. Dat zit in plastic enzo en komt bijvoorbeeld vrij als je kauwt op het plastic of het verwarmt. Dat zorgt er dan voor dat je cellen bepaalde hormonen niet kan opnemen.

    Ik ben een beetje bang geworden dat ik misschien te veel BPA in mijn lichaam heb zitten. Je zou er namelijk onvruchtbaar van kunnen worden.

    Mijn vraag is misschien een beetje moeilijk, maar heeft iemand misschien nog meer verstand van BPA en hoe je dit uit je lichaam kunt krijgen (als dat unerhaupt mogelijk is)?????

     

     

    Reageer
    #2

    Meestal ben ik zo’n beetje een week ongeveer te laat maar soms ook meer of minder.  Dat betekend niet dat je een onregelmatige cyclus hebt, maar dat je cyclus gewoon 1 week langer duurt, dan jij denkt.

    BPA is zeker niet aan de orde.  Je moet dan toch wel heel veel plastic consumeren...

    Reageer
    #3

    Ik zou beginnen met te zorgen voor evenwichtige voeding. Beste zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Kan schelen in je vermoeidheid en is gunstiger voor je hormonen. Zuivel en suikers zijn ongunstig voor je hormonen. In vlees zitten vaak hormonen dus beter biologisch vlees en met mate eten.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren ondersteunend werken.

    Wat je hormonen betreft zou je kunnen denken aan zaken als insulineresistentie en oestrogeendominantie. Beide kunnen door eet- en leefstijl tegengegaan worden. BPA kan je beter mijden. Als waterflesje kan je een BPA-vrije variant kopen. En natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken enz.

    Reageer
Reageer op: BPA?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief