Vitamine suppletie

  • #1

    Beste,

    Wat ik al vaker bemerkt heb is dat mijn lichaam heftig op medicatie reageert.

    maar dus ook op vitamine supplementen.
    Ik ben altijd oververmoeid geweest, sinds 1,5 jaar krijg ik vitamine B12 injecties en nu gaat het een stuk beter.. had er aan het begin wel last van; erge buikpijn & ontzettende stinkende windjes..

    nu heb ik elke keer in de winter een terugval naar mijn vermoeidheid, ben ook vaak verkouden.. Dus van mijn moeder moet ik vitamine D supplementen proberen.

    alleen hebben mijn darmen daar weer heel erg last van! Ik kan hier op internet niks over vinden maar nu stop ik elke keer na een paar dagen omdat ik mij echt niet goed voel..

    is het verstandig om ze om de dag te gaan slikken? Of heeft het dan ‘geen effect’ meer?

     

    Reageer
    #2

    P.s. we eten thuis heel gezond en gevarieerd dus ik krijg de vitamines ook wel binnen door de voeding maar mijn lichaam lijkt het niet altijd goed op te nemen (zoals bij de B12)

    Reageer
    #3

    Zou altijd kijken naar de ingrediënten van een supplement. Misschien zijn hulpstoffen waar je niet tegen kan. Let ook op de dosering. Verder werkt vitamine D verhogend op de calciumspiegel als je er geen magnesium bij gebruikt. Vitamine B12-injecties zijn er in een paar varianten. Zou informatie vragen. Gebruik zelf methylcobalamine zuigtabletten. Bij vitamine B 12 kan het nodig zijn om ook de andere B-vitamines erbij te gebruiken. Wel uitkijken met de dosering van vitamine B6 en die beter in de actieve vorm.

    Weet niet wat je onder gezond verstaat. Belangrijk om bij elk eetmoment te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Wie weinig of geen vlees eet, kan bepaalde aminozuren als carnitine en creatine tekort komen en nog veel andere stofjes.

    Bij een kinesioloog kan je laten uittesten wat je lichaam nodig heeft.

    Reageer
    #4

    Dat is toch niks voor een kinesioloog.
    Kinesiologie is een natuurgeneeswijze die met behulp van spiertesten de oorzaken van stress opspoort en in balans brengt

    Reageer
Reageer op: Vitamine suppletie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief