Nooit meer hongerig?

  • #1

    Hey, het viel me sinds kort op dat ik eigenlijk nooit meer hongerig ben, ik heb best vaak dorst en drink dus ook best veel water/sap/frisdrank etc, ik ga soms naar bed met een heel hard knorrende maag, en ik voel me eerder misselijk dan hongerig. Ik eet regelmatig gewoon iets omdat het moet maar ik val wel constant af, het zou best kunnen dat dit langer aan de hand is dan ik denk, in de zomer van 2016 was ik nog redelijk breed, ik was ongeveer 1,70 en woog ruim 80kg, nu ben ik 1,83 en weeg 61kg, ik heb niet extreem veel bewogen of met opzet een dieet gevolgd. Ik ben een jongen van 17 jaar en vroeg me af of ik me zorgen moet maken en wat ik het beste kan doen, alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik zou met de klachten toch maar eens naar de huisarts gaan

    Reageer
    #3

    Kan zijn dat je teveel snelle suikers binnenkrijgt. Sommige mensen komen dan af; andere vallen er juist van af. Teveel koolhydraten binnen krijgen kan ook overmatig dorstig maken. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Stapels brood zijn dus ook niet aan te raden. Beter ook een bakkie thee in plaats van sap. En fruit beter combineren met iets van eiwit en vet, bijvoorbeeld yoghurt. Frisdrank zorgt, naast een teveel aan suiker ook voor verzuring van je lichaam en berooft je lichaam van allerlei voedingsstoffen.

    Verder kan je wat tekorten hebben aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Zo kunnen tekorten aan onder andere magnesium en vitamine B een verminderde eetlust geven. Een tekort aan B12 kan ook een overmatige dorst geven.

    Reageer
Reageer op: Nooit meer hongerig?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief